Λίβανος: Διήμερος μαραθώνιος εμβολιασμού κατά της COVID-19 στα νοσοκομεία

Λίβανος: Διήμερος μαραθώνιος εμβολιασμού κατά της COVID-19 στα νοσοκομεία

Oι αρχές στον Λίβανο άρχισαν χθες Σάββατο διήμερο μαραθώνιο εμβολιασμού κατά της COVID-19 στα νοσοκομεία όλης της χώρας, με σκοπό να αυξηθεί το επίπεδο ανοσοποίησης εν μέσω αύξησης των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού, μετέδωσε το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων NNA.

Ο υπουργός Υγείας Φίρας Αμπιάντ διαβεβαίωσε ότι η πρώτη ημέρα του εγχειρήματος ήταν επιτυχής: εμβολιάστηκαν πάνω από 20.000 άνθρωποι.

«Ελπίζουμε να δούμε ακόμη υψηλότερο αριθμό τη δεύτερη ημέρα του μαραθωνίου», πρόσθεσε.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα στοιχεία των υπηρεσιών του, το 59,6% του πληθυσμού (6,7 εκατ.) έχει κλείσει ραντεβού για να εμβολιαστεί για την COVID-19, με το 39,3% να έχει λάβει την πρώτη δόση, το 34,2% τη δεύτερη και το 10,5% αναμνηστική.

Χθες ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 1.790 κρούσματα του SARS-CoV-2 και υπέκυψαν άλλοι 12 ασθενείς εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19.

Σημειώνεται ότι ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στην αραβική χώρα σε βαθιά πολιτικοοικονομική κρίση έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 8.836 νεκρούς επί συνόλου 688.515 μολύνσεων.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα ο κ. Αμπιάντ ανακοίνωσε ότι επιβεβαιώθηκαν τα πρώτα δύο κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον του νέου κορονοϊού, που θεωρείται πιο μολυσματική. Φορείς είναι ταξιδιώτες που έφθασαν στο αεροδρόμιο της Βηρυτού.