Λευκωσία: «Πληροφορίες ότι η Τουρκία διαθέτει στοιχεία για το Οικόπεδο 8»

Λευκωσία: «Πληροφορίες ότι η Τουρκία διαθέτει στοιχεία για το Οικόπεδο 8»

Υπάρχει πιθανότητα η Τουρκία να έχει υποκλέψει στοιχεία για το Οικόπεδο 8 δήλωσε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Κούσιος, επισημαίνοντας πως ο τρόπος με τον οποίο κινήθηκε η Τουρκία συγκλίνει προς το συμπέρασμα ότι «διαθέτει μελέτες με στοιχεία για το συγκεκριμένο οικόπεδο».

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Κούσιος, τόνισε ότι «υπάρχουν πληροφορίες που δείχνουν ότι οι Τούρκοι με κάποιον τρόπο έχουν πληροφόρηση για τις μελέτες», .διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν υπάρχει υπόνοια ή ανησυχία ότι οι εταιρείες ΕΝΙ και TOTAL έδωσαν στοιχεία στους Τούρκους, ενώ σημείωσε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν επιχειρεί ούτε να απομονώσει ούτε να προκαλέσει την Τουρκία.

Αναφερόμενος στον East Med, τόνισε ότι οι συνεργασίες είναι ανοικτές προς την Τουρκία αλλά και οποιαδήποτε άλλη χώρα επιθυμεί να συμμετέχει σε αυτές. «Προσπαθούμε να πείσουμε την Τουρκία ότι πρέπει να τερματίσει τις παράνομες ενέργειες», πρόσθεσε ο κ. Κούσιος.

Σχολιάζοντας τη στάση των ΗΠΑ, ο εκπρόσωπος της κυπριακής κυβέρνησης σημείωσε ότι η Λευκωσία είναι ικανοποιημένη από την πολιτική των ΗΠΑ ενώ υπογράμμισε ότι εντός ΕΕ «υπάρχει διστακτικότητα και αναποφασιστικότητα στην υλοποίηση αποφάσεων του Συμβουλίου Υπουργών και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου».

Δείτε βίντεο: