ΗΠΑ: Τρομοκρατική οργάνωση για το υπ. Δικαιοσύνης η Antifa

ΗΠΑ: Τρομοκρατική οργάνωση για το υπ. Δικαιοσύνης η Antifa

Το υπουργείο Δικαιοσύνης αποφάσισε να αντιμετωπίσει το κίνημα Antifa ως οργάνωση «εσωτερικής τρομοκρατίας», δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Κέιλεϊ Μακενάνι, σε συνέχεια της σχετικής ανάρτησης που έκανε χτες ο πρόεδρος Τραμπ στο twitter, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «οι αναρχικοί που καθοδηγούν την Antifa, μεταξύ άλλων, σταμάτησαν γρήγορα. Θα έπρεπε να είχε γίνει από τον Δήμαρχο αυτό την πρώτη νύχτα και δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα».

Η ίδια πρόσθεσε ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει «επαρκή στοιχεία» ότι μέλη του κινήματος Antifa ευθύνονται για τη βία στις διαδηλώσεις για τη δολοφονία του αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ. Πάντως, ήδη από χτες νομικοί και ειδικοί είχαν αμφισβητήσει την τοποθέτηση του αμερικανού προέδρου.

Σχετικά με την τηλεδιάσκεψη που είχε σήμερα ο Ντ. Τραμπ με κυβερνήτες πολιτειών για την αντιμετώπιση της κρίσης που ξέσπασε και των ταραχών, η κ. Μακενάνι ανέφερε ότι εστιάστηκε στην ενίσχυση της κινητοποίησης της εθνοφρουράς.

Σημειώνεται ότι αμερικανικά είχαν μεταδώσει νωρίτερα πως ο πρόεδρος Τραμπ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον κυβερνητών ορισμένων πολιτειών, ενώ φέρεται να είπε σε κάποιους από αυτούς πως «είστε ανόητοι».

«Ο πρόεδρος τους ζητά επιτακτικά να ανακαταλάβουν τους δρόμους, να μην είναι “αδύναμοι” και να κάνουν χρήση βίας, καθώς το έθνος βρίσκεται αντιμέτωπο με κλιμακούμενη ρατσιστική βία», αναφέρει χαρακτηριστικά δημοσιογράφος της Washington Post. «Οι περισσότεροι από εσάς είστε αδύναμοι!», ήταν τα λόγια του Τραμπ, σύμφωνα με άλλο ρεπορτάζ του πρακτορείου Associated Press.