Λευκορωσία: Η Μαρία Κολεσνίκοβα συνελήφθη ως ύποπτη για εσχάτη προδοσία

Λευκορωσία: Η Μαρία Κολεσνίκοβα συνελήφθη ως ύποπτη για εσχάτη προδοσία

Η Μαρία Κολεσνίκοβα, μέλος του προεδρείου του Συντονιστικού συμβουλίου της λευκορωσικής αντιπολίτευσης, συνελήφθη ως ύποπτη για εσχάτη προδοσία, με την κατηγορία της υποκίνησης για κατάληψη της εξουσίας, δήλωσε η δικηγόρος της Λουντμίλα Καζάκ, όπως μετέδωσε το Reuters.

«Αυτό έγινε γνωστό αφότου την επισκέφθηκα και διάβασα την δικογραφία», δήλωσε η Καζάκ, προσθέτοντας ότι η Κολεσνίκοβα έχει «μαχητική διάθεση» και «εξακολουθεί να υποστηρίζει τις απόψεις και θέσεις που είχε», σύμφωνα με το πρακτορείο Tass. Η δικηγόρος της Λουντμίλα Καζάκ δήλωσε αργότερα ότι θα προσβάλλει την απόφαση του δικαστηρίου βάσει της οποίας συνελήφθη η Μαρία Κολεσνίκοβα .

Η Μαρία Κολεσνίκοβα συνελήφθη την Δευτέρα στον δρόμο από μασκοφόρους άνδρες και κρατείται σε κέντρο κράτησης του Μινσκ, αναφέρει το Reuters και προσθέτει πως είναι εξέχουσα ηγέτης των διαδηλώσεων που απαιτούν την παραίτηση του ηγέτη Αλεξάντερ Λουκασένκο μετά από τις προεδρικές εκλογές της 9ης Αυγούστου, σύμφωνα με τις οποίες έγινε νοθεία. Ο Λουκασένκο αρνείται τη νοθεία ψήφων.

Η νομπελίστρια συγγραφέας Σβετλάνα Αλεξίεβιτς κατηγόρησε σήμερα την κυβέρνηση της Λευκορωσίας ότι ασκεί τρομοκρατία εναντίον του λαού της, καθώς ένας ακόμη πολιτικός της αντιπολίτευσης, ο Μαξίμ Ζνακ, συνελήφθη σήμερα από μασκοφόρους που φορούσαν στολές παραλλαγής, καταλήγει το πρακτορείο.