Λευκάδα: Η ασφάλεια έσυρε διαδηλωτή για να μην πλησιάσει τον Τσίπρα

Λευκάδα: Η ασφάλεια έσυρε διαδηλωτή για να μην πλησιάσει τον Τσίπρα

Για υπέρμετρη και αδικαιολόγητη αστυνόμευση σε όλη την έκταση της πόλης της Λευκάδας την ημέρα επίσκεψης του Αλέξη Τσίπτα για τα εγκαίνια του νέου Γενικού  Νοσοκομείου Λευκάδας, κάνει λόγο η Πρωτοβουλία Πολιτών Λευκάδας Ενάντια στις εξορύξεις. Σε βίντεο φαίνεται η στιγμή που άντρες απομακρύνουν διαδηλωτή πιάνοντάς τον από τις μασχάλες και σέρνοντάς τον μακριά.

Συγκεκριμένα, τα μέλη της Πρωτοβουλίας με ανακοίνωση του καταγγέλλουν  την τακτική των προληπτικών προσαγωγών, την αυταρχική απώθηση πολιτών και τη παραβίαση συνταγματικών δικαιωμάτων όπως αυτά της ελεύθερης έκφρασης και ελεύθερης διακίνησης των πολιτών.

Kαταγγέλλουν περιστατικά καταστολής εναντίον κάποιων μελών της την Κυριακή 12 Μάιου πριν και μετά την ειρηνική δράση  «Ποδηλατάδα για τη Λευκάδα».

Όπως αναφέρουν, στις 10:30 το πρωί, μόλις έφτασε ο Μιχάλης Μαραγκάκης, εκπαιδευτικός και μέλος της Πρωτοβουλίας, στο Νοσοκομείο όπου περίμενε αλλά μέλη για να ανοίξουν το πανό της Πρωτοβουλίας το οποίο κρατούσε διπλωμένο μαζί του, τον σταμάτησε η ασφάλεια, του ζήτησε την ταυτότητα και τον πήγε αναγκαστικά στο Αστυνομικό Τμήμα για εξακρίβωση όπου κρατήθηκε για μια ώρα.

Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Μαραγκάκη «η ομάδα είχε πάρει μία πρωτοβουλία για να ανοίξει ένα πανό ώστε να το δει ο πρωθυπουργός από μακριά, χωρίς να έχουν τη διάθεση να χαλάσουν την βιτρίνα της επίσκεψής του, με ένα μήνυμα ενάντια στις εξορύξεις και πριν ακόμα γίνει κάποια προσπάθεια για να ανοιχτεί το πανό, επειδή ήμουνα γνωστός απωθήθηκε από τα μέλη της ασφάλειας της τοπικής αστυνομίας, μου ζητήθηκε εξακρίβωση στοιχείων και με πήγαν για μία ώρα στο αστυνομικό τμήμα, ώστε να αποφευχθεί η προβολή του θέματος των εξορύξεων με το πανό. Όταν έφτασα στην πλατεία εγώ χωρίς πανό και προκηρύξεις, οι άνθρωποι της Ασφάλειας χειροδίκησαν απέναντί μου προσπαθώντας να με απομακρύνουν δια της βίας, εγώ αρκετά βαρύς έκατσα στο έδαφος και δυσκολεύτηκαν να ολοκληρώσουν αυτή τη διαδικασία και στο τέλος φώναξε ένα σύνθημα ότι εμείς παλεύουμε ενάντια στις εξορύξεις γιατί είναι μία τεράστια καταστροφή για ολόκληρο το Ιόνιο, αλλά και την ανθρωπότητα η εξάρτησή μας από το πετρέλαιο».

Σύμφωνα με τον κύριο Μαραγκάκη, αφού συμφώνησαν να φύγουν από την πλατεία, έκατσαν σε ένα παρακείμενο εστιατόριο για να φάνε και εκείνη τη στιγμή έρχονται πέντε άτομα της Ασφάλειας και ζήτησαν να απομακρυνθούμε, προσπαθώντας να το πράξουν με χρήση βίας.

Και το παράλογο του πράγματος συνεχίζεται, καθώς η καταγγελία της Πρωτοβουλίας αναφέρει πως τότε, ο κύριος Μαραγκάκης «συμφώνησε να πάνε στο εστιατόριο Μαργαρίτα αλλά καθοδόν, οι ασφαλίτες που τους συνόδευαν με σπρωξίματα και απειλές, τους οδήγησαν και πάλι στην πλατεία με την διαβεβαίωση να κάτσουνε όπου θέλουνε για φαγητό. Μόλις καθίσανε όμως ήρθαν καινούριες διαταγές… αυτή τη φορά να φύγουνε από την πόλη!!!».