Λέρος: Έκλεισαν το λιμάνι για τη μεταφορά μεταναστών - Πήγαν τελικά στην Κω

Λέρος: Έκλεισαν το λιμάνι για τη μεταφορά μεταναστών - Πήγαν τελικά στην Κω

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις από τους κατοίκους της Λέρου σχετικά με την επικείμενη μεταφορά μεταναστών από τη Σύμη, στο κέντρο φιλοξενίας του νησιού. Ο δήμαρχος κάλεσε τους κατοίκους να κλείσουν το λιμάνι του νησιού. Κλειστός ο δήμος Λέρου σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν τελικά στην Κω και το καταμαράν έφτασε άδειο στη Λέρο.

Ο δήμαρχος Λέρου, Μιχάλης Κόλιας με δηλώσεις του στη «Ροδιακή» χαρακτήρισε απαράδεκτη την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στο νησί, στο οποίο ήδη φιλοξενούνται περίπου 3.000 μετανάστες και τόνισε ότι η Λέρος δεν αντέχει και άλλους μετανάστες.

«Δεν είναι δυνατόν να παίρνουν τέτοιες αποφάσεις να φέρουν και άλλους μετανάστες εδώ, και εμείς έχουμε τεράστιο πρόβλημα στο νησί. Οι δομές είναι για 800 άτομα και έχουμε 2.000 κόσμο εκτεθείμενους στην παραλία με μια κουβέρτα και ένα σεντόνι», σημείωσε.

Ο κ. Κόλλιας καλεί όλους τους κατοίκους του νησιού να κλείσουν το λιμάνι και να μην επιτρέψουν στο καταμαράν που μεταφέρει 40 νέους μετανάστες να προσεγγίσει.

«Υπάρχει κίνδυνος της ζωής των μεταναστών πλέον. Δεν υπάρχουν γιατροί, δεν υπάρχει χώρος στο νοσοκομείο, δεν έχω προσωπικό, δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν αποκομμιδή απορριμάτων», τόνισε, ενώ συνέχισε αναφέροντας «εμείς θα κατεβούμε στο λιμάνι και καλώ τον κόσμο να έρθει να διαμαρτυρηθεί και απο εκεί και ύστερα ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες τους».

«Είναι δυνατόν σε ένα νησί 8.000 κατοίκων, το 40% να είναι μετανάστες; Δεν γίνεται αυτό, ας τους κρατήσουν στη Σύμη νοικιάζοντας ένα ξενοδοχείο, ας τους πάνε στη Ρόδο, ας τους πάνε στο Μαξίμου! Εδώ δεν χωράνε άλλοι μετανάστες», τόνισε ο κ. Κόλλιας.

Μάλιστα σήμερα ο Δήμος Λέρου θα παραμείνει κλειστός, σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Διαβάστε ακόμα:

-Μεταναστευτικό: 284 διασώσεις σε ένα 24ωρο στα νησιά του Αιγαίου

-Αναχωρούν 900 πρόσφυγες σήμερα από τη Λέσβο