Λεπέν: Δεν έχουμε κρυφή ατζέντα εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Λεπέν: Δεν έχουμε κρυφή ατζέντα εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Η υποψήφια για την προεδρία της Γαλλίας Μαρίν Λεπέν δήλωσε την Τρίτη ότι δεν έχει «κρυφή ατζέντα» για την έξοδο της Γαλλίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ακόμη κι αν οι προσπάθειές της να μεταρρυθμίσει το μπλοκ αποτύχουν.

«Δεν υπάρχει κρυφή ατζέντα», είπε η Λεπέν στο ραδιόφωνο France Inter, ενώ ερωτηθείσα για το αν θα έφευγε από την ΕΕ εάν αποτύχουν όλες οι προσπάθειές της να τη μεταρρυθμίσει, απάντησε: «Καθόλου».

Σε αντίθεση με την προεδρική υποψηφιότητά της το 2017, η Λεπέν στη φετινή προεκλογική εκστρατεία δεν έχει εκφράσει βούληση να αποχωρήσει από την ΕΕ ή την ευρωζώνη, όπως αναφέρει το Reuters. 

«Νομίζω ότι η μεγάλη πλειοψηφία των Γάλλων δεν θέλει πλέον την Ευρωπαϊκή Ένωση όπως υπάρχει σήμερα, η οποία είναι μια Ευρωπαϊκή Ένωση που λειτουργεί με απολύτως αντιδημοκρατικό τρόπο, που προχωρά με απειλές, εκβιασμούς και που εφαρμόζει πολιτικές που είναι αντίθετες προς τα συμφέροντα των οι άνθρωποι» ανέφερε.

Η Λεπέν έχει δηλώσει ότι θα επαναδιαπραγματευθεί τη συμφωνία για το Σένγκεν και θα αυξήσει τον αριθμό των εκτελωνιστών, επαναφέροντας τους ελέγχους στα εμπορεύματα που εισέρχονται στη χώρα από άλλα κράτη της ΕΕ.

Πάντως, οι πολιτικοί της αντίπαλοι είπαν ότι ο ευρωσκεπτικιστής πυρήνας του κόμματός της δεν έχει αλλάξει.