Le Parisien: Δύο νεκροί από τον κορονοϊό - Ματαιώνει επισκέψεις ο Μακρόν

Le Parisien: Δύο νεκροί από τον κορονοϊό - Ματαιώνει επισκέψεις ο Μακρόν

Δύο ασθενείς πέθαναν από τον νέο κοροναϊό στη βόρεια Γαλλία, γεγονός που ανεβάζει τον συνολικό αριθμό των νεκρών στη χώρα στους τέσσερις, ανέφερε η εφημερίδα Le Parisien, επικαλούμενο τον δήμαρχο της πόλης Κομπιέν και άλλες πηγές.

«Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που διαθέτω, υπήρξαν άλλοι δύο θάνατοι στο νοσοκομείο της Κομπιέν», φέρεται να είπε ο δήμαρχος Φιλίπ Μαρινί. Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο δεύτερος θάνατος συνέβη μεταξύ το βράδυ του Σαββάτου με το πρωί της Κυριακής.

Με βάση τον χθεσινό, επίσημο απολογισμό, τα κρούσματα στη Γαλλία ανέρχονται στα 130. Το υπουργείο Υγείας δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε ένα αίτημα για διευκρινίσεις όσον αφορά τους νέους θανάτους.

Ματαιώσεις επισκέψεων από Μακρόν

Στο μεταξύ έγινε γνωστό ότι ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν τροποποίησε το πρόγραμμά του, ακυρώνοντας μια επίσκεψη και ματαιώνοντας τη συμμετοχή του σε μια εκδήλωση, προκειμένου να επικεντρωθεί στην αντιμετώπιση της κρίσης του νέου κορονοϊού.

Σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας «ο πρόεδρος ανέβαλε την επίσκεψη που επρόκειτο να πραγματοποιήσει την Τετάρτη στη νοτιοδυτική Γαλλία ενώ αύριο Τρίτη δεν θα παραστεί στο ετήσιο δείπνο του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Γαλλίας (CRIF)».

«Αυτό δεν σημαίνει ότι ο πρόεδρος απομονώνεται, γίνεται για να διασφαλίσουμε ότι θα είναι διαθέσιμος για να διαχειριστεί την κατάσταση», σημείωσε ένας αξιωματούχος στο διεθνές πρακτορείο ειδήσεων.

AP Photo/Andrew Medichini