Λαζανάς: Σκεφτείτε να έχουμε κρίση στο Αιγαίο και να επιστρέψει το πλοίο λόγω κρούσματος

Λαζανάς: Σκεφτείτε να έχουμε κρίση στο Αιγαίο και να επιστρέψει το πλοίο λόγω κρούσματος

«Ναι» στην υποχρεωτικότητα των εμβολίων σε περισσότερους κλάδους τάσσεται ο λοιμωξιολόγος και μέλος της Επιτροπής των ειδικών Μάριος Λαζανάς. Μάλιστα ανοίγει τη συζήτηση όχι μόνο για τους κλάδους που ήδη έχουν πέσει στο τραπέζι, όπως ιερείς και εκπαιδευτικούς αλλά βάζει στο κάδρο εργαζόμενους σε εστίαση και τα ξενοδοχεία, τα σχολεία, την αστυνομία και τον στρατό. 

«Σκεφτείτε να έχουμε κρίση στο Αιγαίο και το πλοίο να γυρίσει πίσω γιατί έχει επιδημία μες το πλοίο», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Λαζανάς.

Μιλώντας στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΙ, ο κ. Λαζανάς εκτίμησε ότι κατά τη διάρκεια του χειμώνα «προφανώς είναι δεδομένο» ότι όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί θα νοσήσουν και κάλεσε σε ευλαβική τήρηση των μέτρων προφύλαξης όπως χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων τόσο από τους ανεμβολίαστους όσο και από τους εμβολιασμένους πολίτες, ενώ έστρεψε τα βέλη του κατά γιατρών που πείθουν τους ασθενείς τους να μην εμβολιαστούν ή να πάρουν ακατάλληλα φάρμακα ή να μην διασωληνωθούν την ώρα που νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο λέγοντας μάλιστα ότι «δυστυχώς αυτά τα κρούσματα καθημερινά πολλαπλασιάζονται».

Τέλος, σχετικά με την αντιδράσεις των ασθενών προκειμένου να μην εμβολιαστούν ο κ. Λαζανάς εξήγησε πως «το θέμα είναι πάρα πολύ σύνθετο. Εάν είναι σε βαριά κατάσταση ο ασθενείς δεν είναι ψυχικά υγιής να αναλάβει την ευθύνη και να υπογράψει. Σε πιο ήπιες περιπτώσεις μπορεί να φύγει αλλά με ειδικές συνθήκες και αφού ειδοποιηθεί ο ΕΟΔΥ να τον μεταφέρει, γιατί είναι μολυσματικός». 

«Το πολύ - πολύ άσχημο είναι ότι υπάρχουν ασθενείς οι οποίοι νοσηλεύονται σε μονάδες Covid και αρνούνται ότι έχουν Covid», συμπλήρωσε ο κ. Λαζανάς.