7ος χρόνος, ημέρα 2147η
Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021

Λάρισα: Η θερμοκρασία ξεπέρασε του 40 βαθμούς Κελσίου - Στις παραλίες οι κάτοικοι

Λάρισα: Η θερμοκρασία ξεπέρασε του 40 βαθμούς Κελσίου - Στις παραλίες οι κάτοικοι
EUROKINISSI/ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ

Συνεχίζεται και σήμερα ο καύσωνας που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, καθώς η θερμοκρασία ξεπέρασε του 40 βαθμούς Κελσίου. Οι κάτοικοι της πόλης από τις πρώτες πρωινές ώρες αναζήτησαν «ανάσες δροσιάς» στα κοντινά παράλια του νομού και έσπευσαν μαζικά στη θάλασσα.

Σημειώνεται ότι από την Περιφέρεια Θεσσαλίας - Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας έχουν ήδη ανακοινωθεί τα μέτρα προστασίας από τον καύσωνα, καθώς και οδηγίες προς τους πολίτες για την αντιμετώπιση του φαινομένου που θα διαρκέσει και τις επόμενες ημέρες. Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση οι κάτοικοι και ειδικά οι ευπαθείς ομάδες θα πρέπει να λαμβάνουν μέτρα προφύλαξης όπως το να παραμένουν σε χώρους που κλιματίζονται, αλλά και να φορούν ελαφρύ ρουχισμό.

Μεταξύ άλλων όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας είναι απαραίτητη η αποφυγή έκθεσης στον ήλιο, ιδίως για τα βρέφη και τους ηλικιωμένους, η αποφυγή βαριάς σωματικής εργασίας, αλλά και η αποφυγή πολύωρων ταξιδιών με μέσα συγκοινωνίας που δε διαθέτουν κλιματισμό.

«'Ατομα με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις και γενικότερα άτομα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση συνιστάται να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στο εξωτερικό περιβάλλον. Επίσης, συνιστάται στα παραπάνω άτομα καθώς και τα παιδιά να αποφεύγουν την έντονη σωματική άσκηση, η οποία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό της αναπνευστικής οδού και να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα», τονίζεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ