Λάρισα: Επτά νέα κρούσματα κορονοϊού - Διασωληνώθηκαν 2 ασθενείς

Λάρισα: Επτά νέα κρούσματα κορονοϊού - Διασωληνώθηκαν 2 ασθενείς

Ακόμα 7 κρούσματα κορονοϊού επιβεβαιώθηκαν σήμερα στην Λάρισα, 5 εκ των οποίων συνδέονται με την περιοχή του Αμπελώνα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας, ενώ 2 ασθενείς που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της πόλης κρίθηκε απαραίτητο να διασωληνωθούν καθώς επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για μια 63χρονη και έναν 70χρονο, οι οποίο φέρονται να κόλλησαν τον κορονοϊό κατά τη διάρκεια της γαμήλιας τελετής στον Αμπελώνα.

Αρχικά, είχε διασωληνωθεί  αργά το βράδυ της Παρασκευής η 63χρονη γυναίκα, η οποία νοσηλευόταν σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, ενώ λίγες ώρες αργότερα ακολούθησε η διασωλήνωση του 70χρονου ασθενούς, η κατάσταση του οποίου παρουσίασε επιδείνωση. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας, τα αλλά δύο κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στην Π.Ε. Λάρισας και δεν συνδέονται με τον γάμο, αφορούν μία στενή επαφή κρούσματος που είχε εντοπιστεί τις προηγούμενες ημέρες και ένα κρούσμα το οποίο δεν συνδέεται ούτε με προηγούμενο κρούσμα ούτε με ταξίδι από το εξωτερικό. Τέλος, δύο κρούσματα που προέρχονται από το εξωτερικό εντοπίστηκαν στην Σκόπελο και την Αλόνησσο.

Παράλληλα, σημειώνεται πως στους θαλάμους αρνητικής πίεσης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λάρισας παραμένουν άλλοι 16 ασθενείς.

Αρνητικά τα 65 δείγματα από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας

Την ίδια ώρα  θετικά είναι τα νέα που έρχονται από τα αποτελέσματα των εξετάσεων για κορωνοϊό μεταξύ των γιατρών  και των νοσηλευτών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, καθώς σε 65 δείγματα που πάρθηκαν και εξετάστηκαν δεν βρέθηκε κανένα θετικό, ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα από τους γιατρούς του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.

Να σημειωθεί τέλος, πως αρνητικός στον κορονοϊό βρέθηκε και ο γιατρός του Περιφερειακού Ιατρείου Αμπελώνα, ο οποίος είχε έρθει σε επαφή με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα από την ευρύτερη περιοχή.