Λαμία: Συλλαλητήριο εργαζομένων έξω από το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ

Λαμία: Συλλαλητήριο εργαζομένων έξω από το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ

Συγκέντρωση έξω από το εργοστάσιο στη Λάρυμνα που λειτουργούσε με προσωπικό ασφαλείας, πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ, οι οποίοι και εναντιώνονται στα σχέδια ιδιωτικοποίησης της ζημιογόνας εταιρείας.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ανακοίνωσαν συνεχείς συγκεντρώσεις είτε στη Λάρυμνα είτε στην Αθήνα με κορυφαίο το συλλαλητήριο που οργανώνονται στις 26 του μήνα στο Σύνταγμα, κάλεσαν δε τους εκπροσώπους των κομμάτων της Βουλής που ήταν παρόντες να σταθούν πλάι τους «για να ακυρωθούν τα σχέδια της κυβέρνησης», όπως σημείωσαν.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης οι εκπρόσωποι των σωματείων που δραστηριοποιούνται στη ΛΑΡΚΟ αναφέρθηκαν στις εξελίξεις για την ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ εκτιμώντας πως είναι πολύ κοντά ο χρόνος που θα ανακοινώσουν οι επενδυτές τις οικονομικές τους προσφορές.

Έκαναν ιδιαίτερες αναφορές στις δυνατότητες παραγωγής του εργοστασίου με νέο προσανατολισμό είτε σε κοβάλτιο είτε σε ανοξείδωτο χάλυβα και επανέλαβαν ότι «οι τιμές του νικελίου αυτή την περίοδο είναι στα ύψη, με ρεκόρ δεκαπενταετίας, ενώ η παραγωγή του εργοστάσιο έχει συρρικνωθεί στο 20%».