ΛΑΕ: ο πρωθυπουργός επιδιώκει πάση θυσία να διασώσει τους υπεύθυνους του οικολογικού εγκλήματος

ΛΑΕ: ο πρωθυπουργός επιδιώκει πάση θυσία να διασώσει τους υπεύθυνους του οικολογικού εγκλήματος

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε έξω από τα γραφεία της πλοιοκτήτριας εταιρείας του Δ/Ξ «Αγία Ζώνη ΙΙ» στο Πέραμα. Ο γραμματέας της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πλοιοκτήτη, δήλωσε πως «οι ελληνικές θάλασσες αποτελούν μία από τις τελευταίες εναπομείνασες μεγάλες φυσικές και παραγωγικές πηγές στον τόπο μας. Κυριολεκτικά πνεύμονας ζωής, ομορφιάς και πλούτου για την χώρα. Αν αυτές τις θάλασσες από γαλάζιες, τις στιγματίσουμε σταδιακά με μαύρες κηλίδες, η Ελλάδα θα έχει τελειώσει. Το μέγα θαλάσσιο οικολογικό έγκλημα του Σαρωνικού έχει οφθαλμοφανέστατους υπευθύνους».

Ο κ. Λαφαζάνης επέρριψε ευθύνες στον πρωθυπουργό και σχολίασε αρνητικά τη στάση του υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή, σημειώνοντας: «Λυπούμαι που ο Τσίπρας ξύπνησε για να κάνει σύσκεψη για την τραγωδία του Δ/Ξ «Αγία Ζώνη ΙΙ» μετά από τόσες μέρες μακαριότητας. Πολύ περισσότερο λυπούμαι για όσους προκαλούν την οργή και την αγανάκτηση της κοινής γνώμης, με το γεγονός ότι ο Παν. Κουρουμπλής είναι ακόμα στη θέση του και με το ότι κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροι, όσοι έδωσαν πιστοποιητικό αξιοπλοΐας στο Δ/Ξ «Αγία Ζώνη ΙΙ» και ο φερόμενος ως πλοιοκτήτης του τραγικού δεξαμενόπλοιου».

Καταλήγοντας στη δήλωση του, ο γραμματέας της ΛΑΕ αναφέρθηκε στα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, υποστηρίζοντας πως «είναι για γέλια και για κλάματα και δείχνουν ότι ο πρωθυπουργός επιδιώκει πάση θυσία να συγκαλύψει και να διασώσει τους υπεύθυνους και συνυπεύθυνους του οικολογικού εγκλήματος και των διαστάσεων που έλαβε. Η παραπομπή των αδειών για το αξιόπλοο σε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, είναι συγχωροχάρτι στους υπεύθυνους και παραπομπή της υπόθεσης στις καλένδες. Η παραπομπή ελέγχου του αξιόπλοου των πλοίων, επίσης, από το Δημόσιο στους νηογνώμονες, μόνο ως μήνυμα εμπιστοσύνης στους ιδιώτες «επενδυτές» μπορεί να εκληφθεί, παρά ως μέτρο αποκατάστασης της αξιοπιστίας των σχετικών πιστοποιητικών».

«Όσο οι υπεύθυνοι του οικολογικού εγκλήματος μένουν στις θέσεις τους, κυκλοφορούν ελεύθεροι, δεν κάθονται στο σκαμνί, δεν στιγματίζονται και δεν τιμωρούνται παραδειγματικά, ο Αλ. Τσίπρας θα παραμένει συνυπεύθυνος και συνένοχός τους» κατέληξε ο επικεφαλής της ΛΑΕ.

Φωτογραφία SOOC