«Λάδωσαν» και το Μουσείο Μπενάκη!

«Λάδωσαν» και το Μουσείο Μπενάκη!

Οι δύο γυναίκες που «λάδωσαν» το μισό Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, ξαναχτύπησαν, ένα μήνα μετά, στο Μουσείο Μπενάκη. Την Κυριακή 26 Αυγούστου διαπιστώθηκαν ίχνη άοσμης και διαφανούς λιπαρής ουσίας σε σημεία του Μουσείου Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού (πρόκειται για το κεντρικό, στη συμβολή των οδών Βασ. Σοφίας και Κουμπάρη). Προκλήθηκαν από δύο άτομα, όπως στο ΒΜΧ, τα οποία καταγράφηκαν από τις κάμερες του συστήματος ασφαλείας του Μουσείου και τα βίντεο βρίσκονται στην αστυνομία.

Τα ίχνη εντοπίστηκαν κυρίως σε βάσεις και πλαίσια, ήταν αναστρέψιμα και έχουν ήδη καθαριστεί. Σε δύο αντικείμενα της συλλογής εντοπίστηκαν ίχνη της ίδιας ουσίας, χωρίς να έχει προκληθεί φθορά. Η Διοίκηση του Μουσείου Μπενάκη γνωστοποίησε το περιστατικό στην Ελληνική Αστυνομία και στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, φορείς με τους οποίους βρίσκεται σε στενή συνεργασία για τον εντοπισμό των δραστών και την πρόληψη παρόμοιων περιστατικών.

Είναι προφανές πως οι δράστριες αισθάνθηκαν άνεση να επαναλάβουν την παράνομη πράξη τους, καθώς λόγω των κακών συνθηκών στο Βυζαντινό Μουσείο δεν έγιναν αντιληπτές αλλά και οι κάμερες  είχαν κακές λήψεις. Όμως, στο Μουσείο Μπενάκη οι κάμερες λειτουργούν κανονικά, κάτι που ίσως οδηγήσει στη σύλληψή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το περιστατικό στο Βυζαντινό Μουσείο έχει ξεκινήσει και έχουν αντικατασταθεί οι αρχιφύλακες του Μουσείου.

Αγγελική Κώττη

Φωτογραφία intime news