Λαβρόφ: Ο υβριδικός πόλεμος εναντίον της Ρωσίας ανοίγει νέες ευκαιρίες για επέκταση της συνεργασίας με το Πεκίνο

Λαβρόφ: Ο υβριδικός πόλεμος εναντίον της Ρωσίας ανοίγει νέες ευκαιρίες για επέκταση της συνεργασίας με το Πεκίνο

Ο υβριδικός πόλεμος εναντίον της Ρωσίας που εξαπέλυσε η συλλογική Δύση ανοίγει νέες ευκαιρίες για επέκταση της συνεργασίας μεταξύ Μόσχας και Πεκίνου, είπε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα προς τους συμμετέχοντες στη διάσκεψη «Ρωσία και Κίνα: συνεργασία σε μια νέα εποχή».

«Είναι γνωστό ότι η λέξη «κρίση» στα κινέζικα είναι ένας συνδυασμός δύο χαρακτήρων: «κίνδυνος» και «ευκαιρία». Είμαι βέβαιος ότι ο υβριδικός πόλεμος που εξαπέλυσε η συλλογική Δύση εναντίον της Ρωσίας ανοίγει νέες ευκαιρίες για επέκταση της ρωσο-κινεζικής πρακτικής συνεργασίας, μεταξύ άλλων στον τομέα των επενδύσεων και των οικονομικών», τόνισε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το TASS.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι «στη δύσκολη, κρίσιμη στιγμή που περνά ο κόσμος σήμερα, η συνολική ανάπτυξη της στρατηγικής εταιρικής σχέσης με την Κίνα παραμένει στις προτεραιότητες της εξωτερικής πολιτικής της Ρωσίας».

«Ο πρόεδρος Πούτιν περιέγραψε τις σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Πεκίνου ως «μοντέλο αποτελεσματικότητας, υπευθυνότητας και δέσμευσης για το μέλλον».

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας τόνισε ότι η Κίνα είναι εδώ και καιρό ο κύριος εξωτερικός εμπορικός εταίρος της Ρωσίας. «Οι οικονομίες μας αλληλοσυμπληρώνονται με επιτυχία. Πέρυσι, το διμερές εμπόριο αυξήθηκε κατά ένα τρίτο και έφτασε σε ιστορικό υψηλό, ξεπερνώντας τα 140 δισ. δολάρια. Σοβαρή θετική δυναμική παρατηρείται επίσης σήμερα», είπε.