Λαβρόφ: Δεν βρισκόμαστε σε πόλεμο με το ΝΑΤΟ - Δεν απειλούμε κανέναν με πυρηνικά

Λαβρόφ: Δεν βρισκόμαστε σε πόλεμο με το ΝΑΤΟ - Δεν απειλούμε κανέναν με πυρηνικά

«Η Ρωσία δεν θεωρεί ότι βρίσκεται σε πόλεμο με το ΝΑΤΟ, καθώς μία τέτοια εξέλιξη θα αύξανε τους κινδύνους ενός πυρηνικού πολέμου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, προσθέτοντας ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο «δεν μπορεί να επιτραπεί».

Μάλιστα τόνισε ότι «η Ρωσία δεν απειλεί κανέναν με πυρηνικό πόλεμο, αντιθέτως η Δύση είναι αυτή που αναφέρεται σε κάτι τέτοιο». 

Αναφερθείς στις διαπραγματεύσεις δήλωσε ότι «η Μόσχα και το Κίεβο θα μπορούσαν να έχουν ήδη πετύχει πολλά αποτελέσματα στις μεταξύ τους συνομιλίες, αλλά η ουκρανική πλευρά αλλάζει διαρκώς στάση, κατόπιν εντολών ΗΠΑ και Βρετανίας», κάνοντας ακόμα μία φορά λόγο για υποκίνηση του πολέμου από τη Δύση.

Συγκεκριμένα «οι συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών διακόπηκαν λόγω της επιθυμίας του Κιέβου να παίζει διαρκώς παιχνίδι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ρώσος ΥΠΕΞ.

Σχολιάζοντας την αποστολή στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία υπογράμμισε ότι «οποιαδήποτε αποστολή οπλικών εξοπλισμών στην Ουκρανία, αποτελεί νόμιμο στόχο για τη Ρωσία.»

Επιπλέον, ο Λαβρόφ προσθέτει ότι δεν είναι πρόθυμοι «να επιτρέψουν οι εγγυήσεις ασφαλείας που προσφέρονται στην Ουκρανία από τη Δύση να ισχύσουν στην Κριμαία ή στις δύο αποσχισθείσες περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας.»

Υπογράμμισε ακόμη ότι η εμφάνιση επιθέσεων σε ρωσικά εδάφη υποδηλώνει ότι οι στόχοι της «ειδικής επιχείρησης» πρέπει να επιτευχθούν το συντομότερο δυνατόν.

Επιπλέον εξαπέλυσε απειλές εναντίον της Μολδαβίας, αναφέροντας χαρακτηριστικά «ότι πρέπει να ανησυχεί για το μέλλον της» αφού επέλεξε να προσεγγίσει το ΝΑΤΟ.

Τέλος, αναφερθείς στο ζήτημα της προμήθειας αερίου, υπογράμμισε ότι οι περισσότεροι βασικοί εταίροι της Ρωσίας έχουν συμφωνήσει στην πληρωμή του φυσικού αερίου σε ρούβλια.