Κυριάκος Μητσοτάκης στον «Φ»: «Αλλάζουμε την εικόνα της Ελλάδας στον κόσμο»

Κυριάκος Μητσοτάκης στον «Φ»: «Αλλάζουμε την εικόνα της Ελλάδας στον κόσμο»

Με τίτλο κεντρικού θέματος «Αλλάζουμε την εικόνα της Ελλάδας στον κόσμο» και αποκλειστική δήλωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κυκλοφορεί ο Φιλελεύθερος αυτό το Σαββατοκύριακο 4 - 5 Ιουλίου.

Στη δήλωσή του στον «Φ» με την ευκαιρία της συμπλήρωσης ενός έτους στη διακυβέρνηση του τόπου ο Πρωθυπουργός διατυπώνει την πεποίθηση του ότι η χώρα κινείται στο σωστό δρόμο και αντιμετωπίζει με αποτελεσματικότητα τις προκλήσεις. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που χθες εγκαινίασε την επίσημη έναρξη των εργασιών στο Ελληνικό εκφράζει την αισιοδοξία του για την αναπτυξιακή έκρηξη που έχουν ανάγκη η οικονομία και η κοινωνία και στέλνει το μήνυμα «επενδύστε στην Ελλάδα».

Αφιέρωμα στον 1ο χρόνο διακυβέρνησης Ν.Δ:

- Τολμηρά βήματα, γρήγορες αποφάσεις

Το επιτελικό μοντέλο διακυβέρνησης που οργάνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανταποκρίθηκε με επιτυχία στις περισσότερες προκλήσεις που κλήθηκε να αντιμετωπίσει. Και δεν ήταν και λίγες...

Η αύξηση της εκλογικής επιρροής της Ν.Δ., σε ποσοστά πάνω από 20% σε σχέση με τις εθνικές εκλογές, αποδεικνύει ότι οι πολίτες αντιλαμβάνονται και εγκρίνουν την πορεία που έχει χαράξει η κυβερνητική παράταξη για τη χώρα.

- Εμπιστοσύνη στους θεσμούς

Το πολιτικό σύστημα δεν είναι πλέον ο υπονομευτής των πυλώνων της Δημοκρατίας.

- Λιγότεροι φόροι,περισσότερες μεταρρυθμίσεις

Η χώρα από την πρώτη στιγμή βρέθηκε να δανείζεται με φθηνό χρήμα, ο δείκτης οικονομικού κλίματος εκτοξεύτηκε στα προ κρίσης επίπεδα, ενώ τα capital controls καταργήθηκαν οριστικά!

Διαβάστε ακόμη στον Φιλελεύθερο:

- Ο Ερντογάν προκαλεί το ΝΑΤΟ, η Ευρώπη στήνει αναχώματα

Ισχυρές αντιδράσεις για την επεκτατική πολιτική της Τουρκίας που γίνεται πηγή προβλημάτων, όχι μόνο για την Ελλάδα και την Κύπρο αλλά για ολόκληρη την περιοχή της Ανατολικής και Κεντρικής Μεσογείου, της Βόρειας Αφρικής και Μέσης Ανατολής ενώ ο πειρατικός της ρόλος υπονομεύει τη συνολική συνοχή του ΝΑΤΟ και όχι απλώς τη Νοτιοανατολική πτέρυγα της Συμμαχίας. Στο τραπέζι το ενδεχόμενο κυρώσεων.

- Ξορκίζουμε την άποψη που δεν... συμφέρει;

Ο «λιθοβολισμός» του Χρήστου Ροζάκη και τα δυσμενέστερα σενάρια στη σκληρή πραγματικότητα των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

- Ελληνοϊσραηλινό σταυρόλεξο

Σήμερα, με μια σοβαρή κυβέρνηση, οι βάσεις της συνεργασίας Ελλάδας - Ισραήλ οικοδομούνται σε σταθερή βάση, χωρίς συναισθηματισμούς, παρά τα όσα συνδέουν τους δύο λαούς, με καθαρά αμοιβαίο όφελος.

- O «Προφεσόρ» ετοιμάζει ριφιφί στην Κουμουνδούρου

Ο «άχαστος» υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, που για επικοινωνιακούς λόγους θύμιζε στον Τσίπρα τον «Καθηγητή από το Κάζα ντε Παπέλ», εμφανίζεται σαν ο εκλεκτός της αριστερής δημογεροντίας, που αποτελεί εμπόδιο στα σχέδια του Τσίπρα, για την επόμενη μέρα, η οποία ίσως δεν είναι τόσο μακρινή όσο νομίζουν πολλοί. Τα «παραμάγαζα» των Παππά, Παπαγγελόπουλου, τα ακίνητα του Παπαδημούλη και οι τσαμπουκάδες του Πολάκη δημιουργούν ένα περιβάλλον ανυπόφορο για πολλά στελέχη της βάσης, με την οποία φέρεται να είναι σε επικοινωνία ο Νάσος Ηλιόπουλος.

- Ο Παππάς έριξε αλάτι στις πληγές

Η υπόθεση Μιωνή ήρθε να θυμίσει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι ένα χρόνο μετά τις εκλογές ακόμη αναζητεί την πολιτική του πυξίδα, αλλά και τα πρόσωπα που θα υλοποιήσουν τους όποιους σχεδιασμούς...

- H στρατηγική που έσωσε το ΕΣΥ από τον Covid-19

Με δραστικά μέτρα, πρόσθετες χρηματοδοτήσεις και δωρεές από τον ιδιωτικό τομέα, αλλά και τη χρήση υπηρεσιών υγείας από ιδιωτικές μονάδες, το υπουργείο Υγείας κατάφερε να μην επιβαρυνθούν δραματικά οι δομές του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ενώ το κόστος της νοσηλείας κρατήθηκε κάτω από τα 3.500 ευρώ.

- 5 χρόνια από το Δημοψήφισμα: Η μέρα που ο ΣΥΡΙΖΑ δίχασε τη χώρα

Το θολό ερώτημα, η τακτική ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που οδηγούσε σε αδιέξοδο και κλείσιμο των τραπεζών, τα σχέδια με τα νομίσματα και πως οι άλλες πολιτικές δυνάμεις και οι ξένοι σύμμαχοι έσωσαν τη χώρα από τη συντριβή.

- Το τίμημα της λήθης

Μνημόνιο ή Grexit ήταν το πραγματικό δίλημμα. Ο κ. Τσίπρας έφερε ένα τρίτο μνημόνιο, το επαχθέστερο όλων, έπειτα από έναν εξευτελιστικό, ταπεινωτικό και επονείδιστο συμβιβασμό ολονύκτιας επαιτείας. Προφανώς συνειδητοποίησε, έστω την ύστατη στιγμή, ότι δεν μπορούσε να παίξει ούτε τη χώρα ούτε το τομάρι του στα ζάρια άνευ συνεπειών. Τον περίμενε το πολιτικό ικρίωμα κι όχι μόνο. Για να επιβιώσει πολιτικά ξεπούλησε τα πάντα.

- Βερολίνο και Βρυξέλλες σε ρυθμούς... Μέρκελ

Η γερμανική προεδρία της Ε.Ε. «τρέχει» εδώ και μερικές ημέρες χωρίς να υπάρχει χρόνος για χάσιμο ή περίοδος χάριτος. Η γερμανική Βουλή άναψε το πράσινο φως για δανεισμό 218 δισ. ευρώ, τη στιγμή που για την αντιμετώπιση της κρίσης του 2010 είχαν αντληθεί από τις αγορές μόλις... 44 δισ. ευρώ.

- Ο πλανήτης στη ρωγμή του χρόνου

Ο Τραμπ θέτει υπό αμφισβήτηση θεσμούς και συμφωνίες. Η Ευρώπη καλείται να πάρει σημαντικές αποφάσεις για τη θέση της στο διεθνές σκηνικό, καθώς θεμελιώδεις σταθερές του παρελθόντος κλονίζονται επικίνδυνα.

- Οι ΑΟΖ της Σελήνης...

Η συμφωνία «Αρτεμις»: Το άγονο σεληνιακό έδαφος ίσως κρύβει ευκαιρίες πολύ πιο «αστραφτερές» από τον γκρίζο ρηγόλιθο που το καλύπτει.

- Τα ρομπότ παίρνουν... προαγωγή

Οι μηχανές δεν θα παραμείνουν για πάντα πιστές υπηρέτριές μας. Αντίθετα, τίποτα δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να είμαστε εμείς αυτοί που θα ζητάμε από τα ρομπότ το τελικό OK για το αν κάναμε σωστά τη δουλειά μας.

- Άρση βαρών: Η δόξα που χάθηκε στη σκόνη

Πόλεμος μεταξύ της «ντριμ τιμ». Ταφόπλακα για το άθλημα αν αλληλογκρεμιστούν τα αστέρια του παρελθόντος. Οι μαζικές επιθέσεις δεν αποκαθηλώνουν τον Πύρρο, ο οποίος παραμένει στην κορυφή της αποδοχής και της αναγνωρισιμότητας των Ελλήνων φιλάθλων.

- Ο Χάμιλτον τρέχει κόντρα στον θρύλο του Σουμάχερ

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα της F1 αρχίζει στην Αυστρία. Παρά τον κορoνοϊό και τις οικονομικές ανησυχίες, το ενδιαφέρον στρέφεται πάλι στις πίστες, όπου ο 35χρονος Βρετανός αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του.

- Πέρσες και Λυσιστράτη βγαίνουν από την Καραντίνα

Τι θα δούμε φέτος το καλοκαίρι Η Επίδαυρος «ανοίγει» για το κοινό, ο Σοφοκλής συναντά τον Παζολίνι, στον αέρα διαχέεται άρωμα από «Δάφνες και πικροδάφνες», ενώ ο «Γκοντό» και ο «Συλλέκτης» μάς δίνουν ραντεβού στο «Παγκάκι».

- Βιβλίο: Η βόμβα του έρωτα και της προδοσίας

Τα παιχνίδια των κατασκόπων κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, το αναλώσιμο του ανθρώπινου δυναμικού στις υπηρεσίες και το εύφλεκτο του ψυχισμού μέσα από τη ματιά του Γκράχαμ Γκριν.

Ακόμη αυτή την εβδομάδα μαζί με τον Φιλελεύθερο τρία βιβλία σε επανέκδοση για να διαλέξετε και να εμπλουτίσετε την βιβλιοθήκη σας, και ένα ειδικό αφιέρωμα για την αγορά αυτοκινήτου, τα νέα μοντέλα, την ηλεκτροκίνηση και συμβουλές για καλοτάξιδες διακοπές.