7ος χρόνος, ημέρα 2102η
Τρίτη, 3 Αυγούστου 2021

Κυριακίδου: Η μετάλλαξη Δέλτα αποτελεί πολύ σοβαρό κίνδυνο για τους ανεμβολίαστους

Κυριακίδου: Η μετάλλαξη Δέλτα αποτελεί πολύ σοβαρό κίνδυνο για τους ανεμβολίαστους
Eurokinissi

«Η μετάλλαξη Δέλτα που υπάρχει σήμερα σε ολόκληρη την ΕΕ και γνωρίζουμε ότι θα κυκλοφορήσει εκτενώς αυτό το καλοκαίρι, είναι ένας πολύ σοβαρός κίνδυνος για άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί», τόνισε η επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της ΕΕ, η οποία μεταβαίνει την Παρασκευή στο Βουκουρέστι, συνεχίζοντας τις προσπάθειες της Κομισιόν και τη δέσμευση που έχει αναλάβει για στήριξη της ανάπτυξης των εθνικών εκστρατειών εμβολιασμού των κρατών-μελών.

«Η ΕΕ δεσμεύτηκε να διανείμει αρκετές δόσεις, περίπου 500 εκατομμύρια, για τον εμβολιασμό του 70% του ενήλικου πληθυσμού της ΕΕ. Θα εργαστούμε τώρα όσο το δυνατόν πιο στενά με τα κράτη μέλη μας για να διασφαλίσουμε ότι θα επιτύχουν τους στόχους τους», ανέφερε η Στ. Κυριακίδου.

Παράλληλα, αναφορικά με τη Ρουμανία η επίτροπος Υγείας, σημείωσε ότι με το ποσοστό των ενηλίκων που είναι πλήρως εμβολιασμένοι να φτάνει μόνο το 30%, η χώρα «πρέπει να διπλασιάσει τις προσπάθειες εμβολιασμού καθώς προχωράμε στο καλοκαίρι».

«Το μήνυμα είναι σαφές: ο εμβολιασμός είναι και θα είναι το ισχυρότερο όπλο μας κατά των μεταλλάξεων», υπογράμμισε η επίτροπος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ