Πέμπτη 21 Μαΐου 2020, 20:52

-A +A

Απαράδεκτες σκηνές στη Βουλή: Κυρανάκης σε Πολάκη: «Είσαι κότα λειράτη»

Πέμπτη 21 Μαΐου 2020, 20:52
Κυρανάκης σε Πολάκη: «Είσαι κότα λειράτη»
-A +A

Απαράδεκτες σκηνές διαδραματίστηκαν στη Βουλή με επεισόδια, σπρωξίματα, αντεγκλήσεις και ακραίες εκφράσεις. Πρωταγωνιστές στο περιστατικό, που ευθέως παραπέμπει σε τριτοκοσμικές εικόνες, ήταν ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Κυρανάκης και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης και Γιάννης Γκιόλας.

“Είσαι κότα λειράτη”, απάντησε ο βουλευτής της ΝΔ στον Π. Πολάκη όταν εκείνος αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις του πρώτου αποκαλώντας τον “προβοκάτορα”, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν ένταση, σπρωξίματα και σκηνές που δεν παραπέμπουν σε κοινοβούλιο. Η ένταση κλιμακώθηκε όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννης Γκιόλας έσπρωξε τον βουλευτή της ΝΔ, με την αξιωματική αντιπολίτευση να υποστηρίζει ότι η ακραία αντίδραση του βουλευτή της προκλήθηκε επειδή τους επιτέθηκε φραστικά ο Κ. Κυρανάκης, Νωρίτερα μάλιστα ο ίδιος είχε αποκαλέσει “κότες” όλους τους παρευρισκόμενους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Όλα ξεκίνησαν όταν κατά τη διάρκεια της ακρόασης του Παύλου Πολάκη, ο Κ. Κυρανάκης ρώτησε τον πρώην υπουργό αν ενοχλήθηκε όταν ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε στον Δ. Παπαγγελόπουλο το χαρτοφυλάκιο του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, μολονότι εκείνος δεν προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Π. Πολάκης σήκωσε το γάντι, ρωτώντας τον κατά πόσο ενόχλησε εκείνον το γεγονός ότι δεν βρίσκεται στην κυβέρνηση στην οποία ωστόσο συμμετέχουν πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με την ένταση εκείνη τη στιγμή να χτυπάει κόκκινο. Τότε ο βουλευτής της ΝΔ θεωρώντας ότι ο κ. Πολάκης αποφεύγει την απάντηση σηκώθηκε από το έδρανό του και τον αποκάλεσε «κότα λειράτη», ενώ συνέχισε να εξαπολύει ανάλογους χαρακτηρισμούς και προς τους παριστάμενους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολούθησε παρέμβαση του Ι. Γκιόλα, ο οποίος και έσπρωξε τον Κ. Κυρανάκη και η ένταση εκτονώθηκε μόνο όταν ο Π. Πολάκης αποχώρησε από την αίθουσα. Όταν τελικά τα πνεύματα ηρέμησαν, επανήλθε για να συνεχιστεί η διαδικασία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο διάλογος που έγινε η αιτία για παρ’ ολίγον σύρραξη ήταν ο εξής: 

Κ. Κυρανακης: Γιατί ο Τσιπρας επέλεξε για υπουργό τον Παπαγγελόπουλο;

Π. Πολακης: Είναι δικαίωμα του πρωθυπουργού να επιλέγει τους υπουργούς σύμφωνα με την κρίση του.

Κ. Κυρανάκης: Δεν σε ενοχλεί που έκανε έναν δεξιό υπουργό δικαιοσύνης;

Π. Πολάκης:  Εσένα δεν σε ενοχλεί που έκανες τόσο αγώνα και ο Μητσοτάκης έκανε τελικά υπουργούς του εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ; Χρυσοχοΐδη, Θεοδωρικάκος, Λιβάνιο; Εσένα δεν σε ενοχλεί αυτό σαν δεξιό;

Κ. Κυρανάκης: Είσαι κότα και δεν απαντάς.

Π. Πολάκης: Δεν θα δεχθώ άλλες ερωτήσεις από αυτόν.

Στο σημείο αυτό ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Δ. Μπιάγκης ανέγνωσε στην Επιτροπή τα λεχθέντα του Π. Πολάκη που ονοματίζει τον Α. Λοβέρδο και επιπλέον κατέθεσε το σχετικό ηχητικό ντοκουμέντο που ακούγεται ξεκάθαρα να αναφέρει τον Λοβέρδο.

Λίγο νωρίτερα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Πολακης φέρεται να πήρε αποστάσεις από τους προστατευόμενος μάρτυρες λέγοντας ότι μπορεί να είναι και άνθρωποι που τους είχαν για κατηγορούμενους και τους είπαν πείτε πράγματα για να γίνεται μάρτυρες.

«Δεν τους ήξερα. Απλά είχα διαβάσει και είναι βέβαιο ότι τα έχουν πιάσει διότι μόνο έτσι ήξεραν. Μπορεί να είναι και άνθρωποι που τους είχαν για κατηγορούμενους και τους είπαν πείτε πράγματα για να γίνετε μάρτυρες. Αυτό δεν γίνεται;» τόνισε.

Πηγές της Νέας Δημοκρατίας τόνιζαν, μάλιστα, ότι ουσιαστικά με αυτή την αναφορά ο Π. Πολάκης αδειάζει την Τουλουπάκη αναφορικά με τους «κουκουλοφόρους» μάρτυρες.

Τι αναφέρει ο Πολάκης για το επεισόδιο με Κυρανάκη

Σε μακροσκελή του ανάρτηση για το επεισόδιο με τον Κ. Κυρανακη, ο Π. Πολάκης αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «από τις 3 το μεσημέρι μέχρι τις 6 περίπου απάντησα στις ερωτήσεις τριών μελών της επιτροπής συγκεκριμένα του κυρίου Πλεύρη από τη ΝΔ ,του κυρίου Μπιάνκα από το Κιναλ και του κυρίου Βιλιάρδος από την Ελληνική Λύση». «Η εξέταση κύλισε κανονικά με ανταλλαγή επιχειρημάτων, αποδείξεων ,με πάθος και έντονο διάλογο και από μενα και από τους ερωτώντες αλλά πάντα με σοβαρότητα και ευπρέπεια», αναφέρει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:

«Προτελευταίος που θα ρωτούσε ήταν ο κύριος Κυρανακης (εδώ θα σπάσω λίγο το απόρρητο γιατί όπως θα δείτε δεν έχει καμία σημασία για την ουσία της υπόθεσης και για να γίνει κατανοητό το επίπεδο του ανδρός) Η πρώτη του (και μοναδική όπως εξελίχθηκε)ερώτηση ήταν, με το αντίστοιχο υφάκι: «Γιατί διάλεξε ο κυριος Τσίπρας ,τον κύριο Παπαγγελόπουλο ως υπουργό Δικαιοσύνης που ήταν στη Νέα Δημοκρατία παλαιότερα και Διοικητης στην ΕΥΠ επι Καραμανλή;»!!

Η απάντηση μου ήταν ανάλογη του «βάθους» και της ποιότητας της ερώτησης και ήταν η εξής επί λέξει: «Γιατί είναι δικαίωμα του, κύριε Κυρανακη, ως πρωθυπουργού που προβλέπεται από το Σύνταγμα, όπως είναι και δικαίωμα του κυρίου Μητσοτάκη να επιλέγει τον κύριο Θεοδωρικάκο που ήταν γραμματέας στην ΚΝΕ ,η τον κύριο Λιβάνιο και τον κύριο Πιερρακάκη που ήταν μέλη του ΠΑΣΟΚ».

Στη συνέχεια, ο κ. Πολάκης, αφού περιγράφει τον έντονο διάλογο που είχε με τον Κ. Κυρανάκη και ο οποίος προκάλεσε την αποχώρησή του από την αίθουσα, σημειώνει πως επέστρεψε για να απαντήσει στις ερωτήσεις του κ. Νικολακόπουλου από τη ΝΔ.

«Όμως», αναφέρει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, «πάλι παρενέβη ο κυριος Κυρανακης για να με ρωτήσει, του ξανααπάντησα πως μετά από αυτά που είπε δεν έχω καμία κουβέντα μαζί του και ξανά έφυγα από την αίθουσα.

Σε αυτή τη φάση ο Κυρανάκης ξέφυγε τελείως άρχισε να λέει εκφράσεις προς τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν μέσα στην αίθουσα και είχε έντονο διαπληκτισμό με τον βουλευτή μας τον κύριο Γκιόλα, όπως με πληροφόρησαν, γιατί είχα κατέβει στο κυλικείο της Βουλής.

Προς τιμήν του ο πρόεδρος της επιτροπής κυριος Μπουγας με απόφαση του ΕΞΑΙΡΕΣΕ από ερωτώντα βουλευτή τον κύριο Κυρανακη με ειδοποίησαν και ανέβηκα ξανά στην αίθουσα και απάντησα στις ερωτήσεις που μου έκανε ο κυριος Νικολακόπουλος από τη ΝΔ ,ολοκληρώνοντας έτσι την κατάθεση μου στην επιτροπή!»

Δείτε την ανάρτηση του Π. Πολάκη:

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα