Κυρ. Πιερρακάκης: Μειώθηκε αισθητά ο αριθμός των SMS για μετακίνηση

Κυρ. Πιερρακάκης: Μειώθηκε αισθητά ο αριθμός των SMS για μετακίνηση

Ο αριθμός των sms που αποστέλλονται στο 13033 για μετακίνηση  έχει μειωθεί αισθητά, ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ενώ αναφερόμενος στα όποια αρχικά προβλήματα στην τηλεκπαίδευση και τις αντοχές του δικτύου, τόνισε έχουν ξεπεραστεί. 

Μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90.1» ο υπουργός αρχικά αναφέρθηκε στο θέμα με την κατάχρηση της αποστολής sms για τις μετακινήσεις, όπως παρατηρήθηκε από τον μεγάλο αριθμό τους τα σαββατοκύριακα, σημειώνοντας πως έχει περιοριστεί αισθητά ο αριθμός τους. Δεν αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα νούμερα, δεδομένου ότι δεν είναι απόλυτος ο δείκτης αφού υπάρχουν και άλλοι τρόποι για μετακίνηση.

Σε σχέση με την τηλε-εκπαίδευση και τα προβλήματα που έχουν προκύψει, «υπάρχουν αρρυθμίες και ζητήματα ανταποκρισιμότητας στο πανελλήνιο σχολικό δίκτυο από την στιγμή που είναι πρωτόγνωρος ο όγκος κίνησης. Είμαστε όμως σε συνεχή επικοινωνία με την υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως και το υπουργείο Παιδείας έχει κάνει πολλά πράγματα με καθημερινές προσπάθειες ενίσχυσης».

«Παρόλ’ αυτά όλοι γνωρίζουμε ότι τα συστήματα, γενικότερα τεστάρονται σε πραγματικές συνθήκες και προσπαθούμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα», συμπλήρωσε.

Σε σχέση με τις αντοχές του δικτύου, λόγω μεγαλύτερου φόρτου από την τηλε-εργασία και την τηλε-εκπαίδευση, ο κ. Πιερρακάκης ανέφερε ότι «υπάρχουν αποσπασματικές πτώσεις στην ταχύτητα, ωστόσο όπως και τον περασμένο Μάρτιο στο lockdown, δεν υπήρξαν γενικευμένες πτώσεις όπως συνέβη σε άλλες ευρωπαϊκές. Οι πάροχοι έχουν κάνει αναβαθμίσεις συνολικά για να μπορούν να αντέξουν μεγαλύτερο όγκο κίνησης».

Σε σχέση με τη δημοπρασία για τα δίκτυα 5ης γενιάς στην κινητή (5G), o κ. Πιερρακάκης επανέλαβε ότι το χρονοδιάγραμμα παραμένει ως έχει: «Στις 21/ 12 τελειώνει η δημοπρασία, αρχές της επόμενης χρονιάς θα υπάρχουν υπηρεσίες 5G στα μεγάλα αστικά κέντρα».