7ος χρόνος, ημέρα 2060η
Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021

Κυρ. Μητσοτάκης: Συνεχίζουμε με γρήγορους ρυθμούς προς την Ελευθερία

Κυρ. Μητσοτάκης: Συνεχίζουμε με γρήγορους ρυθμούς προς την Ελευθερία
Φωτογραφία αρχείου
Eurokinissi

Στο ορόσημο των 5 εκατομμυρίων εμβολιασμών αναφέρεται με μήνυμά του ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας πως η Ελλάδα προχωρά με γρήγορους ρυθμούς προς τον στόχο της που δεν είναι άλλος από την Ελευθερία.

«Χθες η Ελλάδα έσπασε το φράγμα των 5.000.000 εμβολιασμών. 3.280.000 συμπολίτες μας έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου και από αυτούς, 1.810.000 είναι πια πλήρως εμβολιασμένοι. Συνεχίζουμε με γρήγορους ρυθμούς προς το στόχο μας: την Ελευθερία!», αναφέρει σε μήνυμά του στο twitter o Kυριάκος Μητσοτάκης. 

Π. Αρκουμανέας: Δεν υπάρχει ανησυχία από συγκεκριμένη μετάλλαξη του κορονοϊού

Στο θέμα των μεταλλάξεων του κορονοϊού αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ. «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει μεγάλη ανησυχία από κάποια συγκεκριμένη μετάλλαξη, τις επιτηρούμε και έχουμε καλή εικόνα» δήλωσε για να συμπληρώσει πως το εμβόλιο είναι η λύση στην πανδημία. 

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ,  κάλεσε όλους τους πολίτες και τους νέους, να εμβολιαστούν ενώ ανέφερε ότι το 31% του πληθυσμού έχει κάνει τουλάχιστον μια δόση που δίνει σημαντική ανοσία. Την ίδια ώρα, το 17% του πληθυσμού έχει κάνει και τις δυο δόσεις.

Όσον αφορά τις μάσκες ο κ. Αρκουμανέας,  είπε ότι θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούνται για κάποιο χρονικό διάστημα καθώς παραμένουν ένα από τα βασικά όπλα μας απέναντι στην πανδημία.

Όσοι έχουν νοσήσει από κορονοϊό θα ειδοποιηθούν από σήμερα, για το πότε θα κάνουν μια μόνο δόση του εμβολίου, διευκρινίσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ.