Κυρ. Μητσοτάκης προς Εμ. Μακρόν: Ευχαριστώ για την αλληλεγγύη

Κυρ. Μητσοτάκης προς Εμ. Μακρόν: Ευχαριστώ για την αλληλεγγύη

Με μήνυμά του στο twitter o Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε τον Γάλλο Πρόεδρο για την αλληλεγγύη προς στην Ελλάδα αναφορικά με τις τουρκικές προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο τονίζοντας ότι ο Εμανουέλ Μακρόν είναι αληθινός φίλος της χώρας μας.

Όπως ανέφερε στο μήνυμά του, στα γαλλικά, «ευχαριστώ τον πρόεδρο Μακρόν για την αλληλεγγύη του. Ο Εμανουέλ Μακρόν είναι αληθινός φίλος της Ελλάδας, αλλά κι ένθερμος υπερασπιστής των ευρωπαϊκών αξιών και του διεθνούς δικαίου». 
 

Το βράδυ της Πέμπτης ο Γάλλος πρόεδρος, μετά από συνομιλία που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη κάλεσε την Τουρκία να σταματήσει τις μονομερείς αποφάσεις για πετρελαϊκές έρευνες στην Αν.Μεσόγειο και ανακοίνωσε ότι η Γαλλία θα ενισχύσει προσωρινά τη στρατιωτική της παρουσία της στην περιοχή, από κοινού με τους Ευρωπαίους εταίρους, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση στα γαλλικά μετά και την συνομιλία που είχε χθες ο Εμ. Μακρόν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα ο κ. Μακρόν έγραψε στην ανάρτησή του στα ελληνικά:

Η κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο είναι ανησυχητική. Οι μονομερείς αποφάσεις της Τουρκίας για την εξερεύνηση πετρελαίου προκαλούν εντάσεις. Αυτά πρέπει να σταματήσουν ώστε να ευοδωθεί ένας ήρεμος διάλογος μεταξύ χωρών γειτονικών και συμμάχων στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.

Αποφάσισα να ενισχύσω προσωρινά τη γαλλική στρατιωτική παρουσία στην Ανατολική Μεσόγειο τις επόμενες ημέρες, σε συνεργασία με Ευρωπαίους εταίρους, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.