Κυρ. Μητσοτάκης προς Αλ. Τσίπρα: Γιατί κάνατε πίσω στην επέκταση των χωρικών υδάτων;

Κυρ. Μητσοτάκης προς Αλ. Τσίπρα: Γιατί κάνατε πίσω στην επέκταση των χωρικών υδάτων;

Απαντώντας στον κ. Τσίπρα, ο πρωθυπουργός είπε στην δευτερολογία του ότι "εάν ήταν αυτονόητη η απόφαση που έλαβε η κυβέρνηση θα πρέπει να μας πει γιατί δεν έγινε τόσα χρόνια" και τον κατηγόρησε ότι είναι "κυνηγημένος από το φάντασμα των ανεκπλήρωτων προσδοκιών".

Αναρωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης τι έγινε το 2018 και είπε ότι ο κ.Κοτζιάς ήταν αυτός που λίγο πριν αποχωρήσει εισηγήθηκε μέσω Προεδρικού Διατάγματος την επέκταση των χωρικών υδάτων ισχυριζόμενος ότι είχε κάνει σημαντική προετοιμασία για να υλοποιηθεί η απόφαση αυτή.

"Στη ΝΔ πράγματι υπήρχαν ορισμένες σκέψεις για το κατά πόσο αυτή η διαδικασία -πριν την οριοθέτηση ΑΟΖ- θα ήταν ωφέλιμη. Δεν υπήρχε καμία δική μου δήλωση επειδή αντιλαμβανόμουν την περιπλοκότητά του. Το ερώτημα είναι τι έγινε μετά την αποχώρηση του κ.Κοτζιά" είπε ο πρωθυπουργός.

Επικαλέστηκε το βιβλίο του Νίκου Κοτζιά στο οποίος όπως είπε, γράφει επί λέξει: "Μετά την παραίτησή μου ο Τσίπρας έκανε πίσω, πιθανό τον φόβισαν οι συνεργάτες του υποστηρίζοντας ότι αυτή η κίνηση δεν θα άρεσε στους Τούρκους". Είναι αληθές αυτό κ. Τσίπρα;" είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε. "Είναι αλήθεια αυτό που λέει ο κ. Κοτζιάς ή υπήρχε άλλος λόγος; Είναι άδικο να ασκείτε κριτική σε μια κυβέρνηση που προχώρησε σε μια τέτοια επιλογή που θέλατε να κάνετε κι εσείς αλλά δεν το κάνατε".

Επίσης ο κ. Μητσοτάκης απάντησε στον κ. Βελόπουλο λέγοντας ότι δεν ταυτίζεται με την έννοια του διαβατηρίου ο εμβολιασμός, αλλά η προσκόμιση τέτοιου ενιαίου ευρωπαϊκού αποδεικτικού εμβολιασμού θα διευκολύνει τις μετακινήσεις, προς όφελος του τουρισμού και της οικονομίας.