Κυρ. Μητσοτάκης: Να γίνει συζήτηση για πρόγραμμα μετεγκατάστασης προσφύγων από την επιβαρυμένη Ελλάδα

Κυρ. Μητσοτάκης: Να γίνει συζήτηση για πρόγραμμα μετεγκατάστασης προσφύγων από την επιβαρυμένη Ελλάδα

«Σήμερα η συζήτηση πρέπει να είναι για το πως περισσότεροι πρόσφυγες θα φύγουν από την Ελλάδα στα πλαίσια ενός νέου προγράμματος μετεγκατάστασης σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και όχι πως κάποιοι άλλοι θα επιστρέψουν πίσω στη χώρα μας» σημείωσε με νόημα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας λίγο πριν την έναρξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής με τους ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες.

Κάνοντας εμμέσως αναφορά στο δημοσίευμα των FT πως ο Αλέξης Τσίπρας είναι έτοιμος να υπογράψει συμφωνία με την Άνγκελα Μέρκελ ώστε να επιστρέψουν πρόσφυγες στην Ελλάδα, ο πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τόνισε πως κ. Τσίπρας με άλλα λόγια δεν είναι αξιόπιστος συνομιλητής όταν μιλάει για το προσφυγικό πρόβλημα.

Πρόσθεσε πως «ο κ. Τσίπρας δυστυχώς έχει μεγάλες ευθύνες για την πολιτική των ανοιχτών συνόρων την οποία υιοθέτησε το 2015».

«Όπως έχει μεγάλες ευθύνες για το γεγονός ότι οι διαδικασίες χορήγησης ασύλου, στη χώρα μας, στα ελληνικά νησιά καθυστερούν αδικαιολόγητα πολύ με αποτέλεσμα η κατάσταση σε πολλά νησιά να είναι τραγική» επεσήμανε.