Κυρ. Μητσοτάκης: Μια σπουδαία ημέρα για την Δημοκρατία και το πολίτευμά μας

Κυρ. Μητσοτάκης: Μια σπουδαία ημέρα για την Δημοκρατία και το πολίτευμά μας

Μια σπουδαία ημέρα για την Δημοκρατία και το πολίτευμά μας χαρακτήρισε τη σημερινή ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έπειτα από την εκλογή της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου στο αξίωμα του προέδρου της Δημοκρατίας.

«Η εθνική αντιπροσωπεία εξέλεξε, με πολύ μεγάλη πλειοψηφία, πρώτη γυναίκα Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, μια σπουδαία νομικό, μια σπουδαία δικαστή, μια προσωπικότητα, η οποία ενώνει όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες», σημείωσε ο πρωθυπουργός και υπογράμμισε ότι «η εκλογή της ως πρώτης γυναίκας Προέδρου της ελληνικής Δημοκρατίας με πολύ μεγάλη πλειοψηφία συμβολίζει τη μετάβαση στη νέα εποχή».

«Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε αυτή η διαδικασία είχα πει ότι θα επιδιώξω να προτείνω ένα πρόσωπο το οποίο θα συμβολίζει την ενότητα του ελληνικού Έθνους. Χαίρομαι που το αποτέλεσμα της σημερινής ψηφοφορίας επιβεβαίωσε ότι στα μεγάλα μπορούμε τελικά να συμφωνήσουμε», συνέχισε και πρόσθεσε ότι σήμερα, άνοιξε ένα παράθυρο στο μέλλον και καθώς η χώρα μας εισέρχεται πιο αισιόδοξη στην τρίτη δεκαετία του 21ου αιώνα αποκτά για Πρόεδρο της Δημοκρατίας ένα πρόσωπο που συμβολίζει ακριβώς αυτή τη μετάβαση στη νέα εποχή. 

Ο πρωθυπουργός ευχήθηκε καλή επιτυχία στην κυρία Σακελλαροπούλου και τόνισε ότι «με οδηγό το Σύνταγμα είμαι σίγουρος ότι θα συνεργαστούμε αποτελεσματικά προς όφελος πάντα της πατρίδας μας».

Ακολούθως ο πρωθυπουργός επικοινώνησε τηλεφωνικά με την νεοεκλεγείσα Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την οποία και συνεχάρη για την εκλογή της. Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί η εκλογή της έγινε με την πρώτη ψηφοφορία με τόσο ευρεία πλειοψηφία.