Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020, 15:33
Τελευταία ενημέρωση: 15:41

-A +A

Κυρ. Μητσοτάκης: Κόστος για την Ελλάδα η «kolotoumpa» του ΣΥΡΙΖΑ - Το κλίμα έχει αλλάξει

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020, 15:33
Τελευταία ενημέρωση: 15:41
Κυρ. Μητσοτάκης: Κόστος για την Ελλάδα η «kolotoumpa» του ΣΥΡΙΖΑ - Το κλίμα έχει αλλάξει
-A +A

Στην εκτίμηση ότι το κλίμα στην Ελλάδα έχει αλλάξει προχώρησε οΒΒ πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συζητώνταςΒ στο ΝταβόςΒ με τον καθηγητή Ιστορίας των Πανεπιστημίων Harvard και Stanford, Niall Ferguson, ενώ υπενθύμισε πως «η kolotoumpa του ΣΥΡΙΖΑΒ στοίχισε πολύ» στη χώρα.

Στην αρχή της συζήτησης ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι στη χώρα γίνονται σοβαρές μεταρρυθμίσεις στην κατεύθυνση της εξασφάλισης ενός περιβάλλοντος φιλικού σε επενδύσεις. Παράλληλα, προέβαλε το γεγονός ότι πλέον υπάρχει μία σταθερή κυβέρνηση με καθαρή λαϊκή εντολή, κάτι που διασφαλίζει ότι δεν θα γίνουν εκλογές μέχρι το 2023 οπότε και υπάρχει ένα καθαρό σκηνικό για εκείνους που κοιτούν τα μακροοικονομικά μεγέθη.

Απαντώντας σε ερώτηση για την τελευταία δεκαετία και τα χρόνια της κρίσης, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι οι λανθασμένες κινήσεις της προηγούμενης κυβέρνησης και η αποκαλούμενη «κολοτούμπα» της είχε ως αποτέλεσμα να επιδεινωθούν οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης και οι πολίτες να αντιμετωπίσουν μία σκληρή κατάσταση με κλειστές τράπεζες, capital controls και τον κίνδυνο εξόδου από το ευρώ. Πορεία που συνοδεύτηκε από σκληρά μέτρα και μεγάλη επιδείνωση της καθημερινότητας των πολιτών από την επιβολή τους.

Τόνισε, ταυτόχρονα, πως μία ματιά στο τι συμβαίνει μετά τις εκλογές, δείχνει ακριβώς ότι ακολουθείται μία διαφορετική πορεία. «Είμαστε σε καλό δρόμο να πείσουμε τους πιστωτές μας πως μπορούν να χαλαρώσουν», πρόσθεσε, δείχνοντας ότι εμείς προχωράμε τις μεταρρυθμίσεις, ανταποκρινόμαστε στις υποχρεώσεις μας και μπορούμε να επιτύχουμε μεγαλύτερο δημοσιονομικό χώρο.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα