Κυρ. Μητσοτάκης και Μ. Βέμπερ στην «Κιβωτό του Κόσμου»

Κυρ. Μητσοτάκης και Μ. Βέμπερ στην «Κιβωτό του Κόσμου»

Του Γιάννη Τρουπή

Πολύ θερμά υποδέχθηκαν τα παιδιά της «Κιβωτού του Κόσμου» τον Μάνφρεντ Βέμπερ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Τον επικεφαλής της ΚΟ του ΕΛΚ και τον πρόεδρο της ΝΔ υποδέχθηκε στην είσοδο του κτιρίου όπου στεγάζεται η Οργάνωση στον Κολωνό, ο πατήρ Αντώνιος, ιδρυτής και ψυχή της Κιβωτού. Όλοι μαζί παρακολούθησαν την εκδήλωση που είχαν ετοιμάσει τα μικρά παιδάκια.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απευθύνθηκε στα παιδιά, επισημαίνοντας πως το καλύτερο διαβατήριο για τη ζωή είναι το σχολείο.

Είμαστε εδώ για να αναγνωρίσουμε και να τιμήσουμε το μεγάλο έργο σας και το έργο των εκατοντάδων εθελοντών που στάθηκαν δίπλα στην Κιβωτό από την αρχή που έφτασε σήμερα να είναι Κιβωτός αγάπης και ελπίδας. Χαίρομαι που είμαι σήμερα μαζί σας. Η ζωή είναι γεμάτη δυσκολίες και απρόοπτα αλλά πίσω από κάθε δυσκολία είναι μια ευκαιρία. Να δίνετε αγάπη και να παίρνετε αγάπη και το καλύτερο διαβατήριο για τη ζωή είναι η καλή μόρφωση και το σχολείο. Να ξέρετε ότι θα είμαστε κοντά σας στην προσπάθεια που κάνετε. Και χαίρομαι που η Ευρώπη που εκπροσωπείται σήμερα εδώ από τον φίλο Μάνφρεντ Βέμπερ και πιθανότατα να είναι ο επόμενος πρόεδρος της Κομισιόν είναι μαζί σας. Και οι ευρωπαϊκές άξιες είναι οι ελληνικές αξίες που πρεσβεύετε και εσείς εδώ», τόνισε ο κ.Μητσοτάκης.

«Η Ευρώπη έχει πολλά χρώματα, φυλές και γλώσσας. Η εμπειρία που έχετε εδώ σαν οικογένεια, είναι αυτό που κάνουμε στην Ευρώπη, έχουμε κοινή ταυτότητα την ταυτότητα της αγάπης και του χριστιανισμού. Με αυτές τις αξίες μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά. Ευχαριστούμε τους δασκάλους και όλους όσοι εμπλέκονται στην Κιβωτό», επεσήμανε με την σειρά του ο κ.Βέμπερ.

Να μην ξεχάσει τα παιδιά της Ευρώπης που δυσκολεύονται κάλεσε τον κ.Βέμπερ , ο πατέρας Αντώνιος.

«Είναι μαζί μας ο πρόεδρος της ΚΟ του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ και ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, που είναι παλιός μας φίλος και τον θυμόμαστε με ευγνωμοσύνη γιατί στα πολύ δύσκολα χρόνια της κιβωτού όταν τη αφήναμε σε ένα καφενείο, πραγματικά στο δρόμο, βρέθηκε και αυτός στο δρόμο μας και μας στήριξε όπως άλλος σε μια πολύ δύσκολη στιγμή.
Σας υποδεχόμαστε με μεγάλη χαρά. Πολύ σπουδαία η επίσκεψη σας, παλεύουμε αυτά τα χρόνια χωρίς να έχουμε πάρει ούτε μια κρατική δεκάρα, αλλά είναι τιμή για τα παιδιά εδώ να βλέπουν ότι η δουλειά μας εδώ αναγνωρίζεται.
Βλέπετε το μεγάλο θαύμα της Κιβωτού που έγινε με την ενεργοποίηση όλων των εθελοντών πολιτών. Αριθμεί περί τους 3.000 εθελοντές σε όλη την Ελλάδα.

Ευχόμαστε στον κ. Βεμπερ καλή επιτυχία και να μην ξεχάσει τα παιδιά της Ευρώπης που δυσκολεύονται», είπε μεταξύ άλλων ο πατέρας Αντώνιος.

Ο Μάνφρεντ Βέμπερ, ο οποίος είναι ο ένας εκ των δύο υποψηφίων που διεκδικούν τη θέση του υποψηφίου του ΕΛΚ για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, βρίσκεται στην Αθήνα για να μιλήσει αύριο στο συνέδριο της νεολαίας του ΕΛΚ, το οποίο διοργανώνει η ΟΝΝΕΔ.

Στο συνέδριο θα μιλήσει και ο έτερος υποψήφιος Αλεξάντερ Στουμπ σε ένα άτυπο debate , έξι μέρες πριν από τις εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στο Ελσίνκι.