Κυρ. Μητσοτάκης: «Ανικανότητα, ιδεοληψία και κυνισμός της κυβέρνησης στο προσφυγικό»

Κυρ. Μητσοτάκης: «Ανικανότητα, ιδεοληψία και κυνισμός της κυβέρνησης στο προσφυγικό»

Του Γιάννη Τρουπή

Δριμύ κατηγορώ εναντίον της κυβέρνησης  εξαπέλυσε από την Σάμο ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή το προσφυγικό, τονίζοντας ότι είναι εξοργιστικό το γεγονός ότι με €1,6 δισ. ευρωπαϊκούς πόρους η Ελλάδα δεν παρέχει ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης στους μετανάστες - πρόσφυγες.

Ο πρόεδρος της ΝΔ που πραγματοποιεί περιοδεία στο νησί ενημερώθηκε από τη διοίκηση του κέντρου και τις τοπικές αρχές για τη λειτουργία του και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες, οι μετανάστες, αλλά και οι εργαζόμενοι στο hotspot.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε όλες τις υπηρεσίες και συνομίλησε με όσους εργάζονται εκεί, με τους εθελοντές και τα μέλη της Ευρωπαϊκής, αλλά και της ελληνικής υπηρεσίας ασύλου.

ΦΩΓ

Σε δήλωση του έκανε λόγο για «θλιβερή κατάσταση», καθώς το συγκεκριμένο κέντρο υποδοχής έχει κανονικά 700 ανθρώπων και όπως είπε, «αυτή τη στιγμή βρίσκονται στοιβαγμένες πάνω από 3700 ψυχές, σε άθλιες συνθήκες χωρίς ασφάλεια και υγεία, ειδικά για ευάλωτες ομάδες, όταν η χώρα έχει πάρει 1,6 δις ευρώ για το προσφυγικό».

«Εύκολη λύση δεν υπάρχει στο ζήτημα του προσφυγικού, ειδικά από μια κυβέρνηση που χαρακτηρίζεται από ιδεοληψία ανικανότητα αδιαφάνεια και κυνισμό», ανέφερε, επιμένοντας στο θέμα της διερεύνησης των ευρωπαϊκών κονδυλίων από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης.

φγχ

Σχετικά με το τι θα πρέπει να γίνει, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως θα πρέπει, μεταξύ άλλων να υπάρξει αποσυμφόρηση των νησιών, με γρήγορη αποχώρηση των ευάλωτων ομάδων, να γίνεται πιο γρήγορα η διαδικασία χορήγησης ασύλου και να αυξηθούν οι επιστροφές προς την Τουρκία.

Επίσης σημείωσε θα πρέπει να υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ προσφύγων και μεταναστών και αυτοί που δικαιούνται καθεστώς προστασίας να το παίρνουν γρήγορα.

Ο κ. Μητσοτάκης στη συνέχεια επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας στο Καρλόβασι.

φγωχ

δζφ

 ΡΣΦ