Κυρ. Μητσοτάκης: Η ειρηνική συνύπαρξη στην Ίμβρο να είναι οδηγός στις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Κυρ. Μητσοτάκης: Η ειρηνική συνύπαρξη στην Ίμβρο να είναι οδηγός στις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Στα Θυρανοίξια του παρεκκλησίου των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Ίμβρο από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ Βαρθολομαίο, παρέστη σήμερα το απόγευμα ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο νησί.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης εξήρε την ειρηνική συνύπαρξη Ελλήνων και Τούρκων στη Ίβρο, εξέφρασε την επιθυμία του να γίνει οδηγός στις ελληνοτουρκικές σχέσεις για το μέλλον και σημείωσε ότι έχουμε μόνο να κερδίσουμε από αυτή την ειρηνική συνύπαρξη, τονίζοντας βέβαια ότι προϋποθέτει το σεβασμό των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου και των κανόνων καλής γειτονίας.

Αναλυτικά η δήλωση του Κυρ. Μητσοτάκη:

«Είχα την πολύ μεγάλη χαρά και συγκίνηση να συμμετέχω στα Θυρανοίξια του παρεκκλησίου των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, εδώ στην Ίμβρο, χοροστατούντος του Παναγιώτατου Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.



Η ιστορία της Ίμβρου είναι συνυφασμένη με την κοινή μοίρα Ελλήνων και Τούρκων. Και είχα μάλιστα τη μεγάλη χαρά σήμερα, επισκεπτόμενος τα σχολεία της Ίμβρου, να διαπιστώσω ότι η ελληνική κοινότητα στην Ίμβρο αυξάνεται και ότι η Ίμβρος παραμένει ένα παράδειγμα της ειρηνικής συνύπαρξης μεταξύ των δύο λαών μας. Μία ειρηνική συνύπαρξη, η οποία θα πρέπει να είναι ο οδηγός στις ελληνοτουρκικές σχέσεις για το μέλλον. Έχουμε μόνο να κερδίσουμε από αυτή την ειρηνική συνύπαρξη, η οποία προϋποθέτει βέβαια το σεβασμό των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου και των κανόνων καλής γειτονίας.

Εύχομαι να μου δοθεί η ευκαιρία σύντομα να επιστρέψω σε αυτό τον πολύ ιδιαίτερο τόπο».