Κυρ. Μητσοτάκης για συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Μας θυμίζουν από τι γλιτώσαμε

Κυρ. Μητσοτάκης για συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Μας θυμίζουν από τι γλιτώσαμε

«Την 1η Μαΐου, όπως έχω δεσμευθεί, θα αυξηθεί σημαντικά ο κατώτατος μισθός, γιατί το μέρισμα ανάπτυξης θα πρέπει να διανέμεται δίκαια όχι μόνον στις επιχειρήσεις, αλλά και στους εργαζομένους» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την παρέμβαση του στην προσυνεδριακή συζήτηση της Νέας Δημοκρατίας στη Νίκαια με θέμα την κοινωνική πολιτική και την ισότητα.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης συμπλήρωσε ότι η δεύτερη εντός του τρέχοντος έτους αύξηση του κατώτατου μισθού θα συνεκτιμά αφενός την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, αλλά και τον πληθωρισμό, που όπως είπε ροκανίζει το διαθέσιμο εισόδημα.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε, δε, πως η πλέον αποτελεσματική κοινωνική πολιτική είναι η μείωση της ανεργίας και η δημιουργία νέων, καλών θέσεων απασχόλησης, υπενθυμίζοντας πως εν μέσω ενός πολύ δύσκολου οικονομικού και πολιτικού περιβάλλοντος η κυβέρνηση της ΝΔ κατόρθωσε να μειώσει την ανεργία στο 12,8% από το 17,2%, που την παρέλαβε τον Ιούλιο του 2019.

«Δεν θα είμαι ικανοποιημένος έως ότου αυτό το ποσοστό πέσει κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο» είπε χαρακτηριστικά ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Σχολιάζοντας το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός ανέφερε «μακάρι να έκαναν Συνέδριο κάθε χρόνο για να μας θυμίζουν από τι γλυτώσαμε, ένα αφόρητο μείγμα τοξικότητας, χυδαιολογίας, λαϊκισμού και εντάσεων που δεν αρμόζει σε κόμμα αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο «Δουλειές ξανά», ο πρωθυπουργός επισήμανε πως ένας άνεργος που βρίσκει δουλειά θα λαμβάνει το μισό του επιδόματος για δώδεκα μήνες ενώ στάθηκε και στην ψηφιακή κάρτα για την προστασία εργαζομένων.

«Κοινωνική πολιτική είναι να στρέφεις το βλέμμα σου σε αυτούς που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη. Είναι προοδευτικές πολιτικές αυτές που πρεσβεύουμε, πολιτικές που στρέφουν το βλέμμα τους σε αυτούς που έχουν ανάγκη», ανέφερε, προσθέτοντας ότι το όραμα του προσωπικού βοηθού γίνεται πράξη, αρχής γενομένης από την Αττική με χίλια άτομα.

«Εάν μπορέσαμε και πετύχαμε όλα αυτά που έχουμε πετύχει μέσα σε πανδημία, την κρίση στον Έβρο και τον πόλεμο, αναλογιστείτε πόσα μπορούμε να πετύχουμε μέσα σε οκτώ χρόνια», τόνισε ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Τέλος επανέλαβε ότι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, το 2023 καθώς αυτό επιβάλλει η συνταγματική τάξη. Κάλεσε, δε, τα στελέχη σε εγρήγορση καθώς όπως ανέφερε πρέπει ενημερώνονται οι πολίτες για το έργο της κυβέρνησης.

«Η επόμενη νίκη να ανήκει σε ολόκληρο τον λαό», κατέληξε ο πρωθυπουργός.