Κυρ. Μητσοτάκης για Rafale: Πολλαπλασιάζεται η ισχύς της Πολεμικής μας Αεροπορίας

Κυρ. Μητσοτάκης για Rafale: Πολλαπλασιάζεται η ισχύς της Πολεμικής μας Αεροπορίας

«Τα Ελληνικά φτερά δυναμώνουν» τονίζει σε ανάρτησή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τη σημερινή παράδοση του πρώτου από τα 18 Rafale που έχει παραγγείλει η χώρα μας για την ενίσχυση της Πολεμικής Αεροπορίας.

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, πρόκειται για να αεροσκάφος υπεροχής, νέας γενιάς, που πολλαπλασιάζει την αποτρεπτική ισχύ της Πολεμικής Αεροπορίας μας και ενισχύει τις αμυντικές δυνατότητες της χώρας μας.

Υπενθυμίζεται ότι η παράδοση του μαχητικού έλαβε χώρα στη βάση Ιστρές στη Γαλλία ενώ το αεροσκάφος θα έρθει στην αεροπορική βάση της Τανάγρας μαζί με πέντε ακόμα Rafale εντός του 2021. 

Σύμφωνα με την Dassault, με το Rafale η ΠΑ θα αποκτήσει ένα μαχητικό αεροσκάφος πολλαπλών ρόλων τελευταίας γενιάς, το οποίο θα επιτρέψει στην Ελληνική Δημοκρατία να διασφαλίσει τη γεωστρατηγική της θέση, διατηρώντας ταυτόχρονα την πλήρη κυριαρχία της. «Η παράδοση του πρώτου Rafale αποτελεί σαφή απόδειξη της βούλησης της Γαλλίας να ανταποκριθεί στις προσδοκίες της κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και να συμμετέχει ενεργά στη διατήρηση της κυριαρχίας της χώρας», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.