Κυρ. Μητσοτάκης για Αγία Σοφία: Αισθάνθηκα ό,τι όλοι οι Έλληνες

Κυρ. Μητσοτάκης για Αγία Σοφία: Αισθάνθηκα ό,τι όλοι οι Έλληνες

«Δεν αισθάνθηκα τίποτα λιγότερο από ό,τι όλοι οι Έλληνες», σχολίασε ο Κυρ. Μητσοτάκης σε στενό πηγαδάκι, στο περιθώριο της δεξίωσης στο Προεδρικό Μέγαρο, αναφερόμενος στο πώς αισθάνθηκε βλέποντας την εικόνα μέσα από την Αγία Σοφία.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το iefimerida.gr, οι εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά και το Oruc Reis βρέθηκαν στο επίκεντρο συζήτησης μεταξύ της ΠτΔ Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του υπουργoύ Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου. Η κα Σακελλαροπούλου ρώτησε τον ΥΕΘΑ για τις νεότερες εξελίξεις, με εκείνον να της απαντά «εμείς στις θέσεις μας και εκείνοι στις δικές τους». Ο κ. Παναγιωτόπουλος επισήμανε ότι η κατάσταση θα εξομαλυνθεί όταν επιστρέψουν στους ναυστάθμους οι στόλοι.

Η κα Σακελλαροπούλου σημείωσε ότι «η προσέγγιση πρέπει να είναι πάντα ψύχραιμη. Οι Ένοπλες Δυνάμεις έδειξαν πολύ υψηλά αντανακλαστικά».

.Νωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε για την πρώτη μουσουλμανική προσευχή που έγινε σήμερα στην Αγία Σοφία μετά την απόφαση Ερντογάν για μετατροπή της σε τζαμί πως «τα όσα συμβαίνουν, αυτή την ημέρα, στην Κωνσταντινούπολη, δεν είναι εκδήλωση ισχύος αλλά απόδειξη αδυναμίας. Δεν έχουν ασφαλώς τη δύναμη να σκιάσουν την ακτινοβολία ενός μνημείου παγκόσμιας κληρονομιάς». Παράλληλα, χαρακτήρισε την Τουρκία ταραχοποιό που απειλεί την ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγειο, αμφισβητώντας κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδος και της Κύπρου. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνει ότι ον τελευταίο χρόνο, οι Έλληνες αποδείξαμε ότι μπορούμε να υπερασπιζόμαστε τα σύνορά μας, που είναι και ευρωπαϊκά σύνορα καθώς και να ξεπερνάμε υγειονομικές προκλήσεις, όπως το πρώτο κύμα του κορονοϊού. Στο μήνυμά τους αναφέρει επίσης ότι η Ελλάδα γιορτάζει, σήμερα, 46 χρόνια απρόσκοπτης δημοκρατικής πορείας, τη μεγαλύτερη περίοδο ομαλότητας στην πρόσφατη ιστορία της και πιο ώριμη από ποτέ, διδάσκεται από τις εμπειρίες της.