7ος χρόνος, ημέρα 2149η
Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2021

Κυρ. Μητσοτάκης - Ε. Ράμα: Τι συζήτησαν για θαλάσσιες ζώνες και Χάγη

Κυρ. Μητσοτάκης - Ε. Ράμα: Τι συζήτησαν για θαλάσσιες ζώνες και Χάγη

Με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα συναντήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες το μεσημέρι της Δευτέρας.

Οι δύο πρωθυπουργοί συζήτησαν τις διμερείς σχέσεις καθώς και την ευρωπαϊκή πορεία των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, για την οποία ο πρωθυπουργός επανέλαβε τη σταθερή υποστήριξη της χώρας μας.

Συμφώνησαν ότι, μετά και τις εκλογές στην Αλβανία, οι δύο χώρες είναι έτοιμες να επιταχύνουν τις διαπραγματεύσεις για τη συνομολόγηση συνυποσχετικού για την παραπομπή της οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών τους στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Ο Ε. Ράμα ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για τη δωρεάν διάθεση 20.000 εμβολίων, τα οποία παραδόθηκαν σήμερα στην Αλβανία.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης επανέλαβε το διαχρονικό και σταθερό ενδιαφέρον της χώρας μας για την Εθνική Ελληνική Μειονότητα καθώς και για την πρόοδο της Αλβανίας στους τομείς ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κράτους Δικαίου, που εμπίπτουν στα προαπαιτούμενα που η ΕΕ έχει θέσει προς την Αλβανία.

Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον Ε. Ράμα για την εκλογή της Αλβανίας ως μη μονίμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, τη διετία 2022-2023.