7ος χρόνος, ημέρα 2098η
Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2021

Κυρ. Μητσοτάκης: Δεν θα πάμε ξανά σε lockdown για να προστατευθούν οι λίγοι ανεμβολίαστοι

Κυρ. Μητσοτάκης: Δεν θα πάμε ξανά σε lockdown για να προστατευθούν οι λίγοι ανεμβολίαστοι
Φωτογραφία αρχείου

Σαφές μήνυμα προς όσους αρνούνται να σπεύσουν να εμβολιαστούν ότι η χώρα δεν πρόκειται να ξανακλείσει, προκειμένου να προστατευθούν οι λίγοι ανεμβολίαστοι, στέλνει μέσω συνέντευξής του στην Κυριακάτικη Καθημερινή ο πρωθυπουργός. «Η χώρα δεν θα ξανακλείσει για να προστατευθούν λίγοι ανεμβολίαστοι και να πληρώσει το μάρμαρο η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού πληθυσμού που είναι εμβολιασμένη», αναφέρει ο Κυρ. Μητσοτάκης.

«Δεν θα πιάσω κανένα από τον λαιμό, δεν μπορώ να καταστήσω τον εμβολιασμό υποχρεωτικό», αναφέρει ο πρωθυπουργός, σε μια στιγμή που οι ειδικοί διαμηνύουν, σε όλους τους τόνους, ότι μοναδικό αντίδοτο στην πανδημία είναι ο εμβολιασμός, στέλνοντας το μήνυμα ότι τα όποια περιοριστικά μέτρα θα αφορούν αποκλειστικά τους ανεμβολίαστους.

Στην ίδια συνέντευξη, ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην αντιπολίτευση και ειδικά στο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζει ότι υπήρξε ένα ουσιαστικό σαμποτάζ. «Υγειονομικό σαμποτάζ, με μόνο σκοπό την αποκόμιση πολιτικού οφέλους –το οποίο τελικά απ’ ό,τι φαίνεται δεν ήρθε κιόλας- από κόμματα της αντιπολίτευσης, ξεκινώντας από την αξιωματική αντιπολίτευση. Αυτό είναι ασυγχώρητο για εμένα. Ασυγχώρητο», όπως λέει.

Στο μέτωπο της οικονομίας, τονίζει ότι η βασική έννοια είναι η ανάπτυξη που θα έρθει να μη διευρύνει, αλλά να μικρύνει τις ανισότητες που υπάρχουν, ενώ κάνει ειδική μνεία στις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση, αρχής γενομένης από την Παιδεία. «Η εκπαίδευση παραμένει και θα παραμείνει, πιστεύω, ο μεγάλος ιμάντας κοινωνικής κινητικότητας. Η δωρεάν δημόσια εκπαίδευση είναι αυτό που θα δώσει τη δυνατότητα σε ένα παιδί που προέρχεται από μία φτωχή οικογένεια τελικά να ζήσει μία ζωή καλύτερη από αυτή των γονιών του».

Κάνει επίσης εκτενή αναφορά στην αναδιοργάνωση του ΕΣΥ, σημειώνοντας ότι έχουμε περιφερειακά νοσοκομεία μερικές φορές περισσότερα από όσα θα πρέπει να έχουμε. «Δε γίνεται να έχουμε τρία νοσοκομεία μέσα σε ακτίνα 20-30 χιλιομέτρων, γιατί όλοι ήθελαν νοσοκομείο στην πόλη τους, και να περιμένουμε να έχουμε τρία καλά νοσοκομεία. Δε σημαίνει ότι θα κλείσει το νοσοκομείο. Μπορεί να μετατραπεί σε μία μονάδα χρονίως πασχόντων», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Στα ελληνοτουρκικά, ο κ. Μητσοτάκης σημειώνει ότι αυτό το οποίο κάναμε ήταν να οριοθετήσουμε ξεκάθαρα ποιες είναι οι γραμμές μας, να εξηγήσουμε στην Τουρκία ότι θέλουμε μια καλή σχέση μαζί της, προσθέτοντας ότι «αν η Τουρκία επιλέξει τον δρόμο της κλιμακούμενης έντασης, θα υπάρξουν τελικά επιπτώσεις».

Διαβάστε περισσότερα στην Καθημερινή της Κυριακής.