Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019, 21:08
Τελευταία ενημέρωση: 22:44

-A +A

Κυρ. Μητσοτάκης: Άμεση η κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019, 21:08
Τελευταία ενημέρωση: 22:44
Κυρ. Μητσοτάκης: Άμεση η κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού
-A +A

«Το πρώτο μέλημα είναι να προστατεύσουμε ζωές και περιουσίες» δήλωσε ο Πρωθυπουργός τονίζοντας παράλληλα ότι η κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού ήταν άμεση και ακολουθήθηκαν όλα τα επιχειρησιακά σχέδια. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος και ενημερώθηκε για τις ενέργειες που έγιναν αλλά και για τον σχεδιασμό των επόμενων ημερών

Ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλειο Ματθαιόπουλο και από τον Διευθυντή του Κέντρου Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας, Ιωάννη Καραμαλίκη, ενώ ενημερώθηκε για την μετασεισμική ακολουθία από τον Πρόεδρο του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) Καθηγητή Ευθύμιο Λέκκα παρουσία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκου Χαρδαλιά.

 


Μετά την ενημέρωσή του τόνισε ότι «επισκέφθηκα το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων με σκοπό να συγχαρώ τις γυναίκες και τους άντρες που εργάζονται εδώ, για την άμεση ανταπόκρισή τους στον σεισμό που έπληξε σήμερα την Αθήνα. Θέλω για άλλη μια φορά να πω ένα μεγάλο μπράβο στον κρατικό μηχανισμό ο οποίος κινητοποιήθηκε πολύ γρήγορα, ακολουθώντας όλα τα επιχειρησιακά σχέδια και πιστεύω ότι ανταποκρίθηκε πολύ ικανοποιητικά σε αυτό το έκτακτο περιστατικό».

«Η Ελλάδα» σημείωσε «είναι μια σεισμογενής χώρα, έχουμε μάθει να ζούμε με σεισμούς. Αυτός ήταν ένας ακόμα -θα γίνουν και άλλοι στο μέλλον- δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι' αυτό» προσθέτοντας ότι «πρώτο μέλημα του κράτους είναι να προστατεύει τις ζωές και τις περιουσίες των πολιτών. Δεν έχω να πω κάτι περισσότερο η δική μας η δουλειά δεν είναι να μπλεκόμαστε στα πόδια των επιχειρησιακών την ώρα της κρίσης».

Και κατέληξε λέγοντας «ενα μόνο μεγάλο ευχαριστώ σε όλο τον κρατικό μηχανισμό που ανταποκρίθηκε με μεγάλη ταχύτητα σε αυτό το περιστατικό».

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα