Κύπρος: Θετική η πρώτη συνάντηση Αναστασιάδη - Ακιντζί για το 2016

Κύπρος: Θετική η πρώτη συνάντηση Αναστασιάδη - Ακιντζί για το 2016

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε ότι η σημερινή, πρώτη για το 2016, συνάντησή του με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, έγινε σε θετικό κλίμα, επισημαίνοντας ότι «υπάρχει αλληλοκατανόηση των δυσκολιών που αντιμετωπίζει η κάθε πλευρά».

Προσπαθούμε, είπε ο κ. Αναστασιάδης, να βρούμε τρόπους, ώστε χωρίς να παραγνωρίζονται οι ανησυχίες της μίας πλευράς, να μην παραβλέπονται θέματα που προκαλούν ανησυχία στην άλλη πλευρά. Αρκεί, προσέθεσε, εκεί που υπάρχουν θέσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με τις βασικές αρχές μίας βιώσιμης λειτουργικής λύσης, να ξεπεραστούν τα εμπόδια με προτάσεις που θα ανταποκρίνονται στα πραγματικά δεδομένα και όχι στα προβλήματα του παρελθόντος.

Ο Κύπριος Πρόεδρος ανέφερε, επίσης, ότι σήμερα με τον κ. Ακιντζί εξέτασαν την παραπέρα πορεία των συνομιλιών, ώστε το επόμενο χρονικό διάστημα, να επικεντρωθούν σε όλα τα εκκρεμούντα θέματα για να διαπιστώσουν πού μπορεί να υπάρξουν συγκλίσεις και πού παραμένουν οι διαφορές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ