7ος χρόνος, ημέρα 2099η
Σάββατο, 31 Ιουλίου 2021

Κύπρος: Συνελήφθη γιατρός επικεφαλής της επίθεσης των αντιεμβολιαστών στον τηλεοπτικό σταθμό

Κύπρος: Συνελήφθη γιατρός επικεφαλής της επίθεσης των αντιεμβολιαστών στον τηλεοπτικό σταθμό
Eurokinissi

Καθώς συνεχίστηκαν και σήμερα οι συλλήψεις στην Κύπρο αναφορικά με την επίθεση αντιεμβολιαστών στο μιντιακό συγκρότημα ΔΙΑΣ και τα επεισόδια στο προεδρικό μέγαρο, το βράδυ της περασμένης Κυριακής, ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ο διοργανωτής των κινητοποιήσεων Δρ. Ελπιδοφόρος Σωτηριάδης, γιατρός με μεταπτυχιακό από το Harvard.

Όπως γράφει το Politis.com.cy, ο Ελπιδοφόρος Σωτηριάδης είναι γιατρός με μεταπτυχιακό τίτλο στην Επιδημιολογία και διδακτορικό στην Περιβαλλοντική και Επαγγελματική Υγεία από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ.

Ο δρ. Σωτηριάδης είναι από τους επιστήμονες που εξέφρασαν την αντίθεσή τους στα αυστηρά μέτρα που επιβλήθηκαν. Ο επιδημιολόγος υποστήριξε πολλές φορές ότι ο κίνδυνος του COVID19 είναι ελάχιστα μεγαλύτερος απ’ αυτόν της γρίπης.

Ο Ελπιδοφόρος Σωτηριάδης αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα στο δικαστήριο μαζί με τους άλλους 6 συλληφθέντες που σχετίζονται με τα επεισόδιά της Κυριακής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Σωτηριάδης είχε σπεύσει να καταδικάσει τα όσα έγιναν μέσα από τη σελίδα του στο Facebook. Ωστόσο αυτό δεν ήταν αρκετό για να πείσει τις αρχές.

«Εκφράζω ειλικρινή λύπη, απογοήτευση και αποτροπιασμό για τα επικίνδυνα έκτροπα που έγιναν από άγνωστους στο κανάλι Sigma. Καταδικάζω με τον πιο έντονο τρόπο κάθε πράξη βίας, καταστροφής περιουσίας και τρομοκράτησης από οπουδήποτε κι αν προέρχεται. Εκφράζω την αμέριστη συμπαράστασή μου σε όλους όσους δέχτηκαν αυτή την επίθεση», έγραψε.

Αυτή πάντως δεν είναι η μοναδική περίπτωση αντιμεμβολιαστή γιατρού από την Κύπρο, καθότι προ μηνός έχασε τη ζωή του από κορονοϊό σε ηλικία 66 ετών ο γιατρός Μιχάλης Μάρκου από την Πάφο.

Ο γιατρός ήταν γνωστός αντιεμβολιαστής. «Οποιοσδήποτε νομοθετήσει έστω έμμεσο εκβιασμό εμβολιασμού μπορούμε να ζητούμε ασφαλιστικά μέτρα από το δικαστήριο», έγραφε στα social media στις 13 Μαϊου.