Κύπρος: Φωτιά στην επαρχία Πάφου - Προληπτική εκκένωση χωριού

Κύπρος: Φωτιά στην επαρχία Πάφου - Προληπτική εκκένωση χωριού

Στην προληπτική εκκένωση του χωριού Δρυνιά προχωρούν οι Αρχές της Κύπρου, εξαιτίας της πυρκαγιάς που βρίσκεται από το μεσημέρι της Κυριακής σε εξέλιξη στην επαρχία της Πάφου.

Μετά από αξιολόγηση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η Αστυνομία σε συνεργασία με την Πολιτική 'Αμυνα θα προβεί σε προληπτική εκκένωση του χωριού Θρυνιά, αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Κύπρου Ανδρέας Κεττής σε ανάρτησή του στο Twitter, ενώ σε δεύτερη ανάρτησή του αναφέρει ότι «η πυρκαγιά εξελίσσεται σε δύο διαφορετικά μέτωπα μεταξύ των χωριών Γιόλου – Μηλιού και Σίμου - Δρύμου σε δύσβατη περιοχή. Κινδύνευσαν και προστατεύθηκαν μεμονωμένες κατοικίες. Εκκενώθηκε προληπτικά το χωριό Δρυνιά».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου, Ανδρέα Κεττή, στο μέρος της πυρκαγιάς επιχειρούν 9 πυροσβεστικά οχήματα από τους σταθμούς της επαρχίας Πάφου. Επιπρόσθετα επιχειρούν 8 συνολικά εναέρια μέσα και έχει κληθεί προσωπικό εκτός υπηρεσίας.

Επιπρόσθετη βοήθεια προσφέρουν πυροσβεστικά οχήματα από τους σταθμούς Λευκωσίας, Λεμεσού, Λάρνακας και Ε.Μ.Α.Κ., ενώ αυτήν την ώρα τα εναέρια μέσα ενισχύονται και με δύο ελικόπτερα των βρετανικών βάσεων.

Σύμφωνα με το philenews.com, εξίσου δύσκολη είναι η κατάσταση και στη Σίμου, όπου έχει ήδη ενεργοποιηθεί το Σχέδιο Ίκαρος ΙΙ. Στην περίπτωση της Σίμου η πυρκαγιά κατακαίει δέντρα, καλλιέργειες, ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση, χωρίς επί του παρόντος να απειλεί τον οικισμό.

Το έργο της κατάσβεσης έχει καταστεί αρκετά δύσκολο λόγω των δυνατών ανέμων που πνέουν στην περιοχή αλλά και του δύσβατου της περιοχής ενώ η φωτιά κατακαίει ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση.