Κύπρος: Ένας θάνατος και 185 κρούσματα σε 24 ώρες

Κύπρος: Ένας θάνατος και 185 κρούσματα σε 24 ώρες

Τον θάνατο ενός άντρα ασθενούς με COVID-19, ηλικίας 86 ετών, με βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό, που νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου και 185 νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης το υπουργείο Υγείας της Κύπρου.

Η τελική αιτία θανάτου του άνδρα αποδίδεται στη νόσο COVID-19. Ο συνολικός αριθμός των θανάτων με τελική αιτία τη νόσο COVID-19 ανέρχεται σε 34, 21 άντρες (62%) και 13 γυναίκες (38%), με μέσο όρο ηλικίας τα 75 έτη.

Επιπλέον, το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει ότι, σύμφωνα με ενημέρωση που έλαβε σήμερα η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης από συμβαλλόμενα εργαστήρια, από σύνολο 2.891 εργαστηριακών διαγνώσεων εντοπίστηκαν 185 νέα κρούσματα. Συνεπώς, και με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 6.646.

Επιπρόσθετα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου νοσηλεύονται 51 άτομα θετικά στον ιό SARS-CoV-2, εκ των οποίων τα έξι στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Επιπλέον στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας νοσηλεύονται συνολικά επτά ασθενείς, εκ των οποίων οι δύο εκτός αναπνευστήρα. Άλλα δέκα άτομα.

AP Photo/Petros Karadjias