Κύπρος: Έκρηξη βόμβας και πυρκαγιά σε 2 σχολεία

Κύπρος: Έκρηξη βόμβας και πυρκαγιά σε 2 σχολεία

Έκρηξη βόμβας σημειώθηκε στις 01:35 σε Δημοτικό σχολείο στο Ζακάκι στη Κύπρο, αφού εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη ενώ εντοπίστηκε και δεύτερο αυτοσχέδιο εκρηκτικό αντικείμενο το οποίο πυροδοτήθηκε, ωστόσο δεν εξερράγη σύμφωνα με το sigmalive. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ οι δράστες είναι άτομα που αντιτίθενται στους εμβολιασμούς.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές στην πόρτα και τα παράθυρα της αίθουσας, καθώς επίσης και στα παράθυρα διπλανής αίθουσας. στο σημείο έσπευσαν άμεσα μέλη της Αστυνομίας καθώς επίσης και πυροτεχνουργός. 

Λίγες μόλις ώρες αργότερα και συγκεκριμένα γύρω στις 07:00 το πρωί, ξέσπασε φωτιά στο Δημοτικό Δευτέρας στην επαρχία Λευκωσίας. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Ανδρέα Κεττή, η φωτιά ξέσπασε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου και στο σημείο έσπευσαν μέλη της Πυροσβεστικής. 

Από τη φωτιά κάηκε η σκηνή της αίθουσας ενώ από τον καπνό επηρεάστηκε όλη η αίθουσα. Τα αίτια θα διερευνηθούν με την Αστυνομία. Μπροστά στην είσοδο της αίθουσας, άγνωστοι έγραψαν το εξής σύνθημα «κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας προδότες».