Κύπρος: Ακόμα ένας νεκρός από κορονοϊο - 40 νέα κρούσματα

Κύπρος: Ακόμα ένας νεκρός από κορονοϊο - 40 νέα κρούσματα

Άλλος ένα άτομο, ένας άνδρας ηλικίας 64 ετών, έχασε τη μάχη με τον κορονοϊό, με τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Κύπρο να ανέρχονται στα 40 και τον συνολικό αριθμό των θανάτων να ανέρχεται στους 13 σύμφωνα με ανακοίνωση των αρμόδιων κυπριακών αρχών.

Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, από τους 13 θανάτους, οι 9 αποδίδονται στη νόσο COVID-19 και 4 σε επιπλοκές αυτής. Με βάση και τα σημερινά στοιχεία, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 396, περιλαμβανομένων των δέκα που εντοπίστηκαν στις Βρετανικές Βάσεις.

Ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών, των οποίων η αιτία θανάτου είναι η νόσος COVID-1, είναι τα 66 έτη, ενώ οι θάνατοι αφορούν το 86% άνδρες και το 14% γυναίκες.

Τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Κύπρο είναι 40 από σύνολο 668 εργαστηριακών διαγνώσεων.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για 29 άτομα που εντοπίστηκαν μέσω ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων περιστατικών, 2 άτομα από ταξίδι, ενώ εντοπίστηκαν ακόμα εννέα άτομα, των οποίων το ιστορικό διερευνάται.

Σύμφωνα με τις αρχές, τα 396 περιστατικά εντοπίστηκαν μετά από διεκπεραίωση 9.347 εργαστηριακών αναλύσεων από το Ινστιτούτο Νευρολογίας Γενετικής Κύπρου (ΙΝΓΚ), το Μικροβιολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας και Λεμεσού και από ιδιωτικά εργαστήρια.