Κύμα συμπαράστασης σε στρατιώτες και αστυνομικούς από πολίτες
Έβρος

Κύμα συμπαράστασης σε στρατιώτες και αστυνομικούς από πολίτες

Μεγάλο κύμα συμπαράστασης προς τους άντρες των ενόπλων δυνάμεων και της Ελληνικής Αστυνομίας που φρουρούν την συνοριογραμμή με την Τουρκία κατά μήκος του ποταμού Έβρου σημειώνεται τις τελευταίες ώρες, με πολίτες να αποστέλλουν τρόφιμα, νερά και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, ως ένδειξη αλληλεγγύης σε όσους περιφρουρούν τα σύνορα της χώρας απέναντι στο μεταναστευτικό κύμα που έστειλε προς την χώρα ο Τ. Ερντογάν.

Πιο αναλυτικά, πολίτες και οργανώσεις από την Θράκη και την ανατολική Μακεδονία συγκέντρωσαν κι έστειλαν προς τις δυνάμεις που βρίσκονται στο ποταμό Έβρο, ενώ αντίστοιχες κινήσεις πραγματοποιήθηκαν από κινήσεις πολιτών και μεμονωμένους πολίτες σε όλη την Ελλάδα.

Χαρακτηριστικά σημειώνεται η έκκληση του δημάρχου Ορεστιάδας προς τους δημότες της περιοχής να μην συγκεντρώνουν άλλα είδη πρώτης ανάγκης προς τους στρατιώτες και τους αστυνομικούς καθώς ήδη έχουν συγκεντρωθεί αρκετά, ενώ παράλληλα εκφράζει την ευγνωμοσύνη τους προς όσους έσπευσαν να ανταποκριθούν.

Με ανάρτησή του ενημερώνει πως σε ότι αφορά τη συγκέντρωση τροφίμων «… ήδη έχουμε συγκεντρώσει αρκετά. Ας περιμένετε να σας ενημερώσουμε αν τυχόν χρειαζόμαστε κάτι επιπλέον. Αν τυχόν κάποια βοήθεια έχει ήδη ετοιμαστεί, την παραδίδουμε στο χώρο του τελωνείου Καστανεών και μεταφέρεται κατόπιν με στρατιωτικά οχήματα στα στελέχη των Ε.Δ. και του Ε.Σ.».

Σημειώνεται ότι εθελοντικές ομάδες από το σύνολο του Νομού, επιχειρήσεις αλλά και πολιτιστικοί σύλλογοι, από την Παρασκευή μέχρι και σήμερα, συμπαραστεκόμενοι έμπρακτα στους ένστολους που συμμετέχουν στη φύλαξη της ελληνοτουρκικής συνοριογραμμής, συγκεντρώνουν σημαντικές ποσότητες τροφίμων, τις οποίες και αποστέλλουν στις Καστανιές προκειμένου να διανεμηθεί.

Ως προς τη διοργάνωση συγκεντρώσεων και πορειών συμπαράστασης, ο κ. Μαυρίδης ευχαριστώντας τους διοργανωτές, ζητά να μην πραγματοποιηθούν δεδομένου ότι «…οποιαδήποτε συγκέντρωση απαιτεί την προληπτική παρουσία της αστυνομίας. Ας μην πραγματοποιηθούν για να μην απασχολούνται γι' αυτές αστυνομικές δυνάμεις».

Τέλος, σημειώνεται πως ο ισχυρός άντρας της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης με ανάρτησή του στα social media έκανε γνωστό πως με μέριμνα της ΠΑΕ θα αποσταλούν τρεις νταλίκες με είδη πρώτης ανάγκης προς «τους φύλακες των συνόρων της Ελλάδας και της Ευρώπης».