Προμαχώνας: Κύκλωμα πουλούσε πλαστά πιστοποιητικά για τον κορονοϊό

Κύκλωμα πουλούσε πλαστά πιστοποιητικά για τον κορονοϊό

Επιτήδειοι σε χώρες στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας εκμεταλλεύονται το υγειονομικό πρόβλημα του κορονοϊού, πουλώντας πλαστά πιστοποιητικά τεστ για την covid-19 σε ταξιδιώτες που θέλουν να περάσουν από τον Προμαχώνα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA, το κύκλωμα παρέχει πλαστά πιστοποιητικά σε ταξιδιώτες που θέλουν να περάσουν στην Ελλάδα έναντι 30-40 ευρώ. Η δράση των επιτηδείων διαπιστώθηκε από τους εντατικούς ελέγχους που γίνονται στον Προμαχώνα τις τελευταίες μέρες.

Τα πλαστά πιστοποιητικά δείχνουν ότι οι κάτοχοί τους έχουν υποβληθεί σε τεστ για τον κορoνοϊό και είναι αρνητικό. Πρόκειται για έγγραφα από μη πιστοποιημένες μονάδες μοριακού ελέγχου στα οποία αλλάζουν το όνομα του ασθενούς, έναντι αμοιβής.

Όταν οι ελληνικές Αρχές εντόπισαν τέτοια πλαστά έγγραφα, αποφασίστηκε ότι από αύριο Τετάρτη θα γίνονται δεκτά μόνο τα πιστοποιητικά από 100 πιστοποιημένα σημεία στα Βαλκάνια.

Σημειώνεται πως σήμερα οι ουρές των περασμένων ημερών στον Προμαχώνα αποτελούν παρελθόν, με τους τουρίστες να γνωρίζουν πως από τα μεσάνυχτα θα πρέπει να έχουν μαζί τους πιστοποιητικό αρνητικού τεστ για κορονοϊό, διάρκειας το πολύ 72 ωρών.