Κρούσματα κορονοϊού σε 3 σχολικές μονάδες και σε δομή φιλοξενίας

Κρούσματα κορονοϊού σε 3 σχολικές μονάδες και σε δομή φιλοξενίας

Κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν σε ακόμα τρεις εκπαιδευτικές μονάδες καθώς και σε δομή φιλοξενίας στην Αγία Ελένη στα Ιωάννινα, με τον ΕΟΔΥ να ιχνηλατεί επαφές των προσβληθέντων από την covid-19 και να διενεργεί τεστ.

Συγκεκριμένα, θετική στον κορονοϊό βγήκε χθες καθαρίστρια στο 30ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου. Η συγκεκριμένη εργαζόμενη είχε πάει στο σχολείο, όπου βρίσκονταν και όλοι οι εκπαιδευτικοί, την περασμένη Τρίτη και παρά το γεγονός ότι φορούσαν μάσκες, επικρατεί ανησυχία, καθώς η καθαρίστρια ήρθε σε επαφή με αρκετά άτομα.

Η ίδια τέθηκε σε καραντίνα, καθώς επίσης ο γιος της, η δεύτερη καθαρίστρια του σχολείου και το άτομο που βρίσκεται στο κυλικείο του σχολείου. Η καθαρίστρια είναι ασυμπτωματική, ενώ ο γιος της είχε παρουσιάσει συμπτώματα.

Κρούσματα καταγράφηκαν επίσης σε δημοτικό σχολείο της Αραβήσσου Πέλλας, όπου εντοπίστηκαν θετικοί στον κορονοϊό τρεις εκπαιδευτικοί.  

Στις 3 Σεπτεμβρίου εντοπίστηκε θετική και νηπιαγωγός στον δήμο Μαλεβιζίου Κρήτης και βρίσκεται σε καραντίνα, ενώ άλλοι πέντε εκπαιδευτικοί είναι σε αυτοπεριορισμό. Το σχολείο θα ανοίξει στις 14 Σεπτεμβρίου, αλλά θα λειτουργήσει σε άλλο κτίριο.

Επίσης, θετικά στον κορονοϊό βρέθηκαν και δύο παιδιά ηλικίας 12 και 14 ετών, αφγανικής καταγωγής, τα οποία φιλοξενούνται στη δομή της πρώην παιδόπολης Αγία Ελένη στα Ιωάννινα. Στη δομή διαβιούν περίπου 400 άτομα και ο ΕΟΔΥ ξεκίνησε ιχνηλάτηση των επαφών και διεξαγωγή τεστ για κορονοϊό.