Κροατία - Κορονοϊός: Με συμπτώματα ο υπουργός Οικονομίας Τόμισλαβ Τσόριτς

Κροατία - Κορονοϊός: Με συμπτώματα ο υπουργός Οικονομίας Τόμισλαβ Τσόριτς

Ο υπουργός Οικονομίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης της Κροατίας, ο Τόμισλαβ Τσόριτς, επιβεβαιώθηκε πως έχει μολυνθεί από τον νέο κορονοϊό και έχει συμπτώματα της COVID-19, ενημέρωσε η κυβέρνηση χθες Δευτέρα.

Ο κ. Τσόριτς, ηλικίας 41 ετών, «αισθάνεται καλά», «θα παραμείνει σε απομόνωση» και «θα ασκεί τα καθήκοντά του από το σπίτι, βάσει των συστάσεων γιατρών και επιδημιολόγων», σύμφωνα με δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα η κροατική κυβέρνηση.

Η μόλυνση του κ. Τσόριτς ακολουθεί αυτήν του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών, του Ζντράβκο Μάριτς, ο οποίος έλαβε θετικό αποτέλεσμα τεστ για τον SARS-CoV-2 προχθές Κυριακή.

Τις προηγούμενες 24 ώρες, οι κροατικές υγειονομικές αρχές κατέγραψαν 46 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 1.242 κρούσματα του SARS-CoV-2. Ο αριθμός των λεγόμενων ενεργών κρουσμάτων χθες βρισκόταν στα 29.265, με 1.888 ασθενείς στα νοσοκομεία και 246 διασωληνωμένους σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ).

Η χώρα των Βαλκανίων έχει καταγράψει πάνω από 9.500 θανάτους εξαιτίας της νόσου επί συνόλου μισού εκατομμυρίου και πλέον μολύνσεων από τον ιό.