Κριτική Σάντερς σε Τραμπ για τη διαχείριση της κρίσης του κορονοϊού

Κριτική Σάντερς σε Τραμπ για τη διαχείριση της κρίσης του κορονοϊού

Ο υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών Μπέρνι Σάντερς, ο οποίος παρά τα απογοητευτικά γι' αυτόν αποτελέσματα των τελευταίων προκριματικών κύκλων παραμένει στην προεκλογική κούρσα, άσκησε κριτική στον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για τους χειρισμούς του στην κρίση με τον κορονοϊό.

Ο ίδιος ζήτησε την υλοποίηση πιο δραστικών μέτρων από τις κυβερνητικές υπηρεσίες, αλλά και τη λήψη μέτρων ανακούφισης για όσους πλήττονται από την εξάπλωση του κορονοϊού.

“Στη διάρκεια της κρίσης πρέπει να διασφαλίσουμε ότι ενδιαφερόμαστε για τις κοινότητες που είναι περισσότερο ευαίσθητες στα ζητήματα υγείας, αλλά και στις οικονομικές δυσκολίες,” δήλωσε ο Σάντερς στους δημοσιογράφους από το Μπέρλινγκτον του Βερμόντ.

Η κρίση έχει προσδώσει άλλη μια διάσταση στο πλαίσιο διεξαγωγής του προεκλογικού αγώνα στις ΗΠΑ.

Αξιωματούχοι των Δημοκρατικών ανακοίνωσαν ότι η τηλεμαχία της Κυριακής μεταξύ του Τζο Μπάιντεν και του Σάντερς θα διεξαχθεί στην Ουάσιγκτον αντί για την Αριζόνα.

Οι αξιωματούχοι του Δημοκρατικού Κόμματος έχουν αποφασίσει να μην επιτρέψουν την παρουσία ακροατηρίου, επικαλούμενοι ανησυχίες εξάπλωσης του ιού.

Ο Μπάιντεν, ο Σάντερς, αλλά και ο πρόεδρος Τραμπ έχουν όλοι ακυρώσει προγραμματισμένες προεκλογικές εκδηλώσεις, έπειτα από σχετικές προειδοποιήσεις των αξιωματούχων από τον τομέα της υγείας ως προς την πραγματοποίηση εκδηλώσεων με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού ανθρώπων.