Ν. Χαρδαλιάς: Κρίσιμο να μείνουν σπίτι οι κάτοικοι στην περιοχή της Ξάνθης

Κρίσιμο να μείνουν σπίτι οι κάτοικοι στην περιοχή της Ξάνθης

Ολοκληρώθηκε το πρωί της Δευτέρας η συλλογή δειγμάτων από την ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης μετά το κρούσμα κορονοϊού σε μικρό παιδί από τον οικισμό των Ρομά στο Δροσερό.

Όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς συγκεντρώθηκαν συνολικά 335 δείγματα μέσα στον οικισμό στο Δροσερό προσθέτοντας ότι «αντιπροσωπευτικότητα υπάρχει σε όλα τα δείγματα» και εξηγώντας ότι «αυτά θα είναι η βάση των σκέψεων για την επόμενη ημέρα στην περιοχή».

«Αυτό που ζητάω είναι να μείνουν όλοι σπίτι. Υπάρχει έντονο επιδημιολογικό φορτίο στην περιοχή, δεν χρειαζόμαστε νέες εστίες» πρόσθεσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας. «Αντιμετωπίζουμε συνολικά την περιοχή, δεν θέλουμε να υπάρξουν πολλαπλασιαστές. Δεν υπάρχει λόγος για πανικό ή για τρόμο. Μένουμε στο σπίτι και αυτό είναι εξαιρετικά κρίσιμο για την περιοχή της Ξάνθης», όπως σημείωσε.

Υπογράμμισε ακόμα πως «ό,τι μέτρο παίρνουμε είναι για τη δημόσια υγεία, δεν είναι καιρός για θεωρίες συνωμοσίας. Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι έχουμε κάνει μια τεράστια προσπάθεια δεν πρέπει να αφήνουμε την εξάπλωση του ιού».

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά «σήμερα το βράδυ ή αύριο το πρωί θα είμαστε έτοιμοι» μετά την εξέταση των τεστ.