Κρεμλίνο για ουκρανικά εδάφη υπό ρωσικό έλεγχο: Οι κάτοικοι θα αποφασίσουν με ποιον θέλουν να ζήσουν

Κρεμλίνο για ουκρανικά εδάφη υπό ρωσικό έλεγχο: Οι κάτοικοι θα αποφασίσουν με ποιον θέλουν να ζήσουν

Το μέλλον των περιοχών της Ουκρανίας θα εξαρτηθεί από το όραμα των κατοίκων της για αυτές, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ στους δημοσιογράφους την Πέμπτη.

«Όλες οι ενέργειες έχουν έναν πρόδρομο και ο προάγγελος οποιασδήποτε ενέργειας από αυτή την άποψη μπορεί να είναι μόνο η έκφραση της βούλησης των κατοίκων αυτών των περιοχών, αυτών των περιοχών [της Ουκρανίας]», είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου σύμφωνα με το πρακτορείο Tass.

«Τίποτα δεν μπορεί να γίνει χωρίς τη θέληση των κατοίκων αυτών των περιοχών, χωρίς να αποφασίσουν μόνοι τους πώς και με ποιον θέλουν να ζήσουν περαιτέρω», τόνισε ο Πεσκόφ. Έτσι σχολίασε τα λόγια ορισμένων Ρώσων πολιτικών και αξιωματούχων σχετικά με τις προοπτικές ορισμένων ουκρανικών περιοχών.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου εξήγησε επίσης το σχέδιο δράσης στις ουκρανικές περιοχές, που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων. "Το γεγονός είναι ότι σε αυτά τα εδάφη είναι απλώς απαραίτητο να παρέχεται υποστήριξη για τα βασικά, είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί η κοινωνική ασφάλεια. Αυτό δεν μπορεί να σταματήσει τώρα", είπε. Σύμφωνα με τον Πεσκόφ, «τώρα πολλές περιοχές είναι χωρίς ρεύμα, αποχετευτικό και νερό. Και αυτό πρέπει να αντιμετωπιστεί. Ακριβώς λόγω της ανάγκης για αυτά τα μέτρα προτεραιότητας, που υπαγορεύονται αποκλειστικά από το ενδιαφέρον για τους ανθρώπους, γίνονται τέτοιες δηλώσεις", διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.