Κρεμλίνο: Απορρίπτει τις κατηγορίες περί παρέμβασης στις εκλογές σε άλλες χώρες

Κρεμλίνο: Απορρίπτει τις κατηγορίες περί παρέμβασης στις εκλογές σε άλλες χώρες

« Η Ρωσία ποτέ δεν παρενέβαινε στις εκλογικές διαδικασίες σε καμία χώρα του κόσμου. Ούτε στις ΗΠΑ, ούτε στην Βρετανία, ούτε σε οποιαδήποτε άλλη χώρα», δήλωσε ο Πεσκόφ απαντώντας σε ερώτηση σχετική με τις αναφορές της έκθεσης της επιτροπής Πληροφοριών και Ασφαλείας του βρετανικού κοινοβουλίου, περί ανάμειξης της Ρωσίας στις βρετανικές εκλογές και στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας.

«Εμείς δεν το κάνουμε αυτό και δεν ανεχόμαστε όταν κάποιοι άλλοι παρεμβαίνουν στις δικές μας εσωτερικές πολιτικές υποθέσεις», δήλωσε ο Πεσκόφ.

Ο Πεσκόφ παράλληλα εξέφρασε την ελπίδα ότι η έκθεση της επιτροπής Πληροφοριών και Ασφαλείας του βρετανικού κοινοβουλίου δεν θα περιέχει αβάσιμες κατηγορίες και νύξεις. «Ελπίζουμε, έστω αυτή την φορά, μετά την πλούσια εμπειρία των συμμάχων της Βρετανίας την σχετική με τις έρευνες για τις παρεμβάσεις (της Ρωσίας), οι οποίες είχαν αρνητικά αποτελέσματα και τίποτα δεν επιβεβαίωσαν, ότι θα υπάρξουν κάποια έγγραφα, τα οποία δεν θα περιέχουν κάποιες αβάσιμες κατηγορίες ή νύξεις», δήλωσε ο Πεσκόφ.