Κρεμλίνο: Ανοησίες οι ισχυρισμοί ότι ο Τραμπ ενδέχεται να εργάσθηκε για λογαριασμό της Ρωσίας

Κρεμλίνο: Ανοησίες οι ισχυρισμοί ότι ο Τραμπ ενδέχεται να εργάσθηκε για λογαριασμό της Ρωσίας

Το Κρεμλίνο χαρακτήρισε ως ανοησίες τις υποθέσεις που λένε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εργάσθηκε για λογαριασμό της Ρωσίας.

Ο σύμβουλός του Ρώσου προέδρου Γιούρι Ουσακόφ, αρνήθηκε να σχολιάσει τις υποθέσεις που κάνουν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με τις οποίες ο Ντόναλντ Τραμπ είναι πράκτορας της Μόσχας. «Τι βλακείες είναι αυτές που ρωτάτε;» εξέφρασε την απορία του ο σύμβουλος του Ρώσου προέδρου όταν του έθεσε σχετικό ερώτημα και συνέχισε: «Πρόκειται για ανοησία, τι να σχολιάσεις;» «Αυτό υπεισέρχεται πλέον σ'' ένα τέτοιο πεδίο, που είναι άβολο και να μιλάς. Μας πώς μπορεί ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών να είναι πράκτορας άλλης χώρας;» διερωτήθηκε με απορία ο Ουσακόφ.

Νωρίτερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, κατά την διάρκεια της ετήσιας συνέντευξης τύπου, είχε δηλώσει ότι παρόμοιες υποθέσεις που κάνουν μια σειρά αμερικανικά μέσα ενημέρωσης δείχνουν πόσο έχει μειωθεί το επίπεδο της δημοσιογραφίας σ'' αυτήν τη χώρα.

Ο σύμβουλος του Ρώσου προέδρου Γιούρι Ουσακόφ, αναφερόμενος στο επίπεδο των σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ, είπε ότι αυτή την στιγμή «δεν υπάρχει χειρότερο» και ότι προς το παρόν δεν έχει σημειωθεί καμία εξέλιξη

Παράλληλα ο Ουσακόφ προσέθεσε ότι «μερικές επαφές υπάρχουν, ιδιαίτερα ο υφυπουργός Εξωτερικών Ριαμπκόφ συναντήθηκε για ζητήματα εξοπλισμών στην Γενεύη, αυτό και τίποτα άλλο».

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επέκρινε την Δευτέρα δημοσιεύματα αμερικανικών εφημερίδων που είχαν γράψει ότι το FBI ερευνούσε το 2017 αν ο ίδιος είχε ενεργήσει κατά των αμερικανικών συμφερόντων και ότι συγκέντρωνε στοιχεία για το περιεχόμενο των συνομιλιών που είχε με τον πρόεδρο Πούτιν, δηλώνοντας κατηγορηματικά στους δημοσιογράφους ότι ποτέ δεν εργάσθηκε για λογαριασμό της Ρωσίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ